avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... procedura
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

procedura

Buna ziua.Am pierdut un proces intr-un litigiu de munca cu un fost angajator.Sentinta nu a fost definitiva,ci cu termen de 10 zile pentru recurs,insa eu nu am mai depus acest recurs.Abia de cateva zile a expirat termenul de 10 zile stipulat.Stiu ca asta inseamna faptul ca sentinta respectiva va deveni definitiva.Intrebarea mea este urmatoarea:ca si procedura urmeaza sa primesc aceasta sentinta definitiva presupun,insa in cat timp ar fi normal sa intru in posesia ei?Abia dupa ce intru in posesia ei va trebuie sa fie pusa in executare nu-i asa?Multumesc.
Buna ziua!

Hotararea la care va referiti face parte din categoria hotararilor executorii de drept, din momentul in care s-au dat. Intrucat nici una din parti nu a recurat-o, este si irevocabila. Ca atare, se poate pune in executare de indata.

Cat priveste termenul in care vi se va comunica, acesta e relativ, insa nu mai devreme de 30 de zile.

Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Ana-Maria Dinescu, Avocat
Ca atare nu voi mai primi nimic din partea instantei...daca eu nu as cunoaste acest aspect precum ca din moment ce sentinta nu a fost recurata aceasta automat devine definitva si as astepta sa primesc o alta sentinta pe care sa scrie concret definitiva si irevocabila,as putea intra fara vina in niste probleme,deoarece intre timp poate angajatorul demareaza vreo procedura de executare silita in timp ce eu asteptam sentinta definitiva.
Eu trebuie acum sa iau legatura cu angajatorul si sa ii dau drepturile banesti castigate sau acesta trebuie sa ma notifice cumva?Cum se procedeaza?


Imi cer scuze nu citisem pana la capat...deci mi se va comunica si voi primi la domiciliu,insa nu mai devreme de 30 de zile.Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Este de preferat sa luati legatura cu angajatorul si sa conveniti cu privire la recuperarea sumei cu pricina pe cale amiabila.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de judecata Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu Puteti sa imi spuneti ce trebuie facut dupa ce tribunalul (prima instanta) mi-a dat castig de cauza in procesul cu firma la care am lucrat, privitor la plata ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca ralu1981 ralu1981 Buna ziua.Am si eu o problema de ordin juridic ce ma framanta foarte mult.Tocmai ce am pierdut un proces ,un litigiu de munca,cu un fost angajator.Eu nu voi ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva-executare silita marik0 marik0 Buna ziua si Hristos a inviat! Am o mica nelamurire cu privire la hotararile care pot fi puse in executare (dupa investirea cu formula executorie). Cf art ... (vezi toată discuția)