avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie incetare a contractului de munca in concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie incetare a contractului de munca in concediu de maternitate

Buna ziua!O cunostinta care se afla in concediu de cresterea copilului, a primit astazi o decizie de incetare a contractului de munca, societatea unde a muncit este in faliment, decizia a trimis-o lichidatorul judiciar.Va avea repercursiuni asupra indemnizatiei de crestere a copilului?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:49, 27 Februarie 2013
Nu are repercursiuni , decat in conditiile in care nu se va inscrie la somaj ... sau nu beneficiaza de somaj ...
Multumesc pentru raspuns.Sa contacteze lichidatorul in vederea efectuarii demersurilor pentru somaj?Este obligatia lichidatorului?
Sa mearga la lichidatorul judiciar si sa solicite: decizia de concediere, adeverinta de vechime si adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Cristianna

Sa mearga la lichidator si sa-i solicite in scris, conform art.34 alin.5 C.mun. si art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, actele necesare inscrierii la somaj , si anume:
- decizia de incetare a c.i.mn.
- adeverinta de vechime
- adeverinta de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediul de crestere a copilului elenamarica elenamarica buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o nelamurire: in curand mi se va termina concediu de crestere a copilului iar firma la care am lucrat inainte de a intra ... (vezi toată discuția)
Neacordarea deciziei de incetare a locului de munca roxana88 roxana88 buna ziua. mi-am depus lichidarea la zi am semnat am fost de acord ambele parti dar a trecut mai mult de 1 luna in care m-au tot amanat cu decizia de incetare ... (vezi toată discuția)
Documente lichidare ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la doua intrebari. M-am intors la job din concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Nu am mai ... (vezi toată discuția)