buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o nelamurire: in curand mi se va termina concediu de crestere a copilului iar firma la care am lucrat inainte de a intra in concediu intre timp a dat faliment, dupa terminarea concediului pot intra in somaj? si daca da cui ma adresez?
Daca firma este in faliment va adresati lichidatorului judiciar care trebuie sa va inmaneze urmatoarele acte necesare la a va inregistra la Agentia de Somaj:
- decizia de concediere;
- adeverinta de vechime;
- adeverinta tip pentru somaj (Anexa 26).
Daca angajatorul a dat faliment , asa cum ati spus in mesajul initial, atunci raportul dvs de munca a incetat . In acest sens, spuneti-ne cand a intrat in faliment angajatorul dvs ?
angajatorul a dat faliment acum 3 ani, ideea e ca eu am doi copilasi unul de 4 ani si celalalt de 2 anisori, am intrat dintr-un concediu in altul fara intrerupere (diferenta de varsta dintre copii este de 1 an si 11 luni)
Daca a dat faliment acum 3 ani, inseamna ca raportul dvs de munca a incetat atunci, chiar daca erati in CCC.
Art. 60 C.mun.
(1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
....
e) pe durata concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;
.... (2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.