avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul preaviz

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu o informatie : in cazul acordarii unui preaviz ziua in care inregistrez actele si le aduc la cunostinta angajatului in cauza o socotesc in cele 20 de zile ale preavizului sau nu.
Concret : i-am dat actele si a semnat de luare la cunostinta in data de 01.02.2013. Care este ultima zi in care acel angajat va fi pontat ?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 27 Februarie 2013
previzul se acorda de la data emiterii deciziei
Ultima zi de preaviz este 22.02.2013 , daca cand inceteaza c.i.m. ....
Zilele de preaviz... nu sunt zile lucratoare ? Este vorba de concediere ( individuala) din motive ce nu tin de persoana angajatului-art 65 CM.:confused:
La art 75 (1) din CM se spune ca preavizul nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
Decizia de concediere am intocmit-o cu data de 01.02.2013
:offtopic:

In mesajul initial ce ati scris? ... cumva trebuie sa deducem noi ? .. raspunsurile se dau in functie de ce se mentioneaza in mesajele initiale ...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Imi cer scuze pentru ca nu m-am exprimat foarte clar. Revin cu datele problemei si va rog sa aveti amabilitatea sa-mi dati un nou raspuns :
Este vorba de o concediere individuala, din motive care nu tin de persoana angajatului - art 65 CM. Am intocmit decizia de concediere in data de 01.02.2013, data la care angajatul a semnat de luare la cunostina . Termenul de preaviz este de 20 de zile lucratoare conf art 75 CM
Intrebari :
1) data de 01.02.2013 se socoteste ca fiind prima zi de preaviz ?
2) care este ultima zi in care angajatul se va prezenta la servici ?

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Se poate anula concedierea in instanta? b0g23 b0g23 buna ziua, cazul meu este urmatorul: - lucrez la o societate comerciala incepand aprilie 2010, contract nedeterminat, studii superioare; - am primit decizie ... (vezi toată discuția)
Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)
Preaviz iama iama Poti fi in preaviz daca nu ai semnat nici un act aditional? Pe data de 8mai am fost informat prin e-mail ca de la 1mai sunt in preaviz. Este legal asa ... (vezi toată discuția)