avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pronuntarea sentintei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

pronuntarea sentintei

Buna ziua

Dupa pronuntarea sentintei cu executare a pedepsei cu inchisoarea se poate face recurs fara avocat?cat dureaza recursul si de cate or se poate face?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ancaiftimie , utilizator 21:24, 27 Februarie 2013
Impotriva hotararii se poate face apel sau recurs. La sfarsitul hotararii este prevazuta calea de atac si termenul in care poate fi exercitata.
Impotriva hotararii se poate declara apel sau recurs o singura data.
Nu este obligatoriu sa fiti reprezentat prin avocat ales.
bissy_ralu a scris:

Impotriva hotararii se poate face apel sau recurs. La sfarsitul hotararii este prevazuta calea de atac si termenul in care poate fi exercitata.
Impotriva hotararii se poate declara apel sau recurs o singura data.
Nu este obligatoriu sa fiti reprezentat prin avocat ales.
dupa o sentinta de 10 luni cu supendare data in anul 2006 si o alta sentinta de 3 ani si 1 luna cu executare pedeapsa cu inchisoare data in 2013 (dosarul fiind din 2012), se poate face apel sau recurs in obtinerea pedepsei cu suspendarea?ce este recomandat sa fac recurs sau apel?exista sansa sa se transforme o pedeapsa cu executie in pedeapsa cu supendare?
va multumesc
ancaiftimie a scris:

dupa o sentinta de 10 luni cu supendare data in anul 2006 si o alta sentinta de 3 ani si 1 luna cu executare pedeapsa cu inchisoare data in 2013 (dosarul fiind din 2012), se poate face apel sau recurs in obtinerea pedepsei cu suspendarea?ce este recomandat sa fac recurs sau apel?exista sansa sa se transforme o pedeapsa cu executie in pedeapsa cu supendare?
va multumesc

dc nu raspunde nimeni?nu mai am dreptul sa adresez o alta intrebare?
se poate da un exemplu de recurs? care sunt motivele care trebuie sa stea la baza recursului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor va rog! recurs la condamnare se poate ? ati24 ati24 buna ziua am mai scris in acest forum cu acest subiect este vb de o inselaciune de 3000 de euro a 15 persoane cu niste locuinte anl . Acuma am primit ... (vezi toată discuția)
Inchisoare lute lute deci am doua fapte: 1-prima fapta furt de buzunare savirsita in martie 2008 la care sentinta definitiva a fost luna trecuta adica februarie 2010 de 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Se libereaza sau nu ? doberv doberv ipotetic sa presupunem ca judecatoria x a prelungit masura arestarii preventive,inculpatul a facut recurs impotriva acestei hotarari ,recurs care s-a respins ... (vezi toată discuția)