avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediu crestere copil

O salariata revine din concediul crestere copil in data de 04.03.2013.Cererea a fost facuta pana la 1 an,adica data de 21.07.2013,data cand copilul implineste varsta de 1 an.Ce actete trebuiesc intocmite pentru a primi suma de 500 lei pana la varsta de 2 ani a copilului?
Revenind la servici consider ca se incheie susperdarea contractului de munca si devine salariata.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 9 Aprilie 2013
In conformitate cu prevederile Ord.111/2010 completata si modificata pana la 27.02.2013, daca la solicitarea ICC ati optat pentru optiunea 1 respectiv ICC pana la implinirea varstei de 1 an al copilului, aveti dreptul la stimulentul de insertie de 500 lei daca va reincepeti activitatea generatoare de venituri impozabile, inainte de implinirea vartei de 1 an al copilui.
Stimulentul de insertie se acorda pana la implinirea virstei de 2 ani a copilului.
Stimulentul se solicta printr-o cerere adresata fie primariei de care apartineti cu resedinta, fie direct AJPIS din resedinta de judet.La cerere veti anexa :
- adeverinta eleberata de angajator care sa confirme incetarea suspendarii contractului de munca si reluarea activitatii de la data....
- copia de pe buletinul de identitate al beneficiarului de stimulent
- copie a cerificatului de nastere al copilului

Stimulentul de insertie se acorda cu ziua urmatoare reluarii activitatii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2013
SILVIA HORVATH, Contabil
Angajatorul va emite decizia de incetare a suspendarii c.i.m. si de reluare activitatii in baza aceluiasi contract.
Alte acte nu mai are ce sa emita angajatorul ...

Actele necesare pentru obtinerea stimulentului sunt, dupa caz :
- Cerere (Anexa 6 la HG nr.57/2012);
- Actul de identitate al solicitantului (copie şi original);
- Certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul (copie şi original) sau hotararea judecatoreasca de incredintare în vederea adoptiei sau de încredinţare a adoptiei, hotararea judecatoreasca sau hotararea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului în regim de urgenţa (copie şi original);
- Certificatele de naştere ale tuturor copiilor născuţi după data de 1 ianuarie 2006 (copie şi original);
- Certificat casatorie (copie şi original);
- Livret de familie (copie si original);
- Adeverinta tip eliberata de angajator, din care sa rezulte ca persoana îndreptatita a beneficiat de concediu de maternitate (pre şi postnatal), cu precizarea perioadei, a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului (nu interesează cuantumul acestora) si realizează venituri în prezent, cu precizarea datei (zi/luna/an) de reluare a activitatii;
- Alte acte doveditoare (declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte nu beneficiaza de indemnizatie sau de stimulent, declaratia pe propria raspundere a persoanei indreptatite din care sa reiasa ca se ocupa de cresterea si ingrijirea copilului si ca cesta nu este incredintat sau dat in plasament unei alte persoane ori unui organism privat autorizat sau serviciu public

Cererea pentru acordarea stimulentului de insertie insotita, dupa caz, de documentele justificative se depune de catre solicitant la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia acesta isi are domiciliul sau resedinta, urmand a fi directionata de primarie catre agentia judeteana pentru prestatii sociale, respectiv a municipiului Bucuresti.
In cazul in care programul este de 4 ore,voi avea 1/2 norma, mai pot beneficia de stimulentul de insertie?Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
miha_ella71, utilizator
Acordarea stimulentului de insertie nu este conditionata de durata timpului de munca- norma intreaga sau timp partial .
O societate are o salariata care in data de 20 martie a revenit din crestere copil,insa nu s-a transmis modificarea revisalului cu decizia de revenire activitate.Ce se mai poate face?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Intoarcerea la munca dupa cic ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Am un copil de 8 luni si am optat pentru a sta acasa in concediu de crestere copil 1 an de zile. Pe data de 27 aprilie 2012 implineste 1 ... (vezi toată discuția)
Stimulent reinsertie  La implinirea 1 an al copilului, mama nu vrea sa se intoarca la fostul loc de munca ci sa aiba o activitate independenta in consultanta. La fostul loc de munca ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil inaintea implinirii copilului a varstei de 2 ani ServiciulmaltezTimisoara ServiciulmaltezTimisoara Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei probleme cu care ma confrunt. Directorul executiv al asociatiei este in concediul pt cresterea copilului pana in data ... (vezi toată discuția)