avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posibilitate blocare salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posibilitate blocare salariu

Se poate bloca plata integrala a salariului in cazul in care o persoana care are obiecte de inventar inregistrate in fisa personala nu le prezinta la efectuarea inventarului? daca da, spuneti-mi care-i baza legala si pentru cat timp se poate face acest lucru.

nu.

ART. 164 din Codul Muncii
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.


da-l in judecata.

ART. 270
(1) Salariaţii răspund patrimonial, în temeiul normelor şi principiilor răspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina şi în legătură cu munca lor.

rpopescu2000@k.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie imputare say say Are cineva un model de decizie de imputare si in baza caror acte normative se intocmeste, in afara de procesul-verbal de constatare a prejudiciului? (vezi toată discuția)
Recuperare paguba materiala Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna seara, Va rog sa-mi spuneti cum trebuie sa procedeze angajatorul pentru a recupera o paguba materiala de la angajati. Este vorba de un debit de 6000 ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu simona.elisa simona.elisa Buna ziua, Lucrez intr-o fabrica si directorul doreste sa retina din salarul angajatilor, ustensile pe care le-au deteriorat sau care au disparut. Imi ... (vezi toată discuția)