avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sesizare ITM pt plata salariului compensatoriu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sesizare ITM pt plata salariului compensatoriu

buna ziua,
am fost data afara de la firma unde lucram si am afacut o cerere la resurse umane pentru plata salariului compensatoriu, cuvenit.
nu am primit nici un raspuns de la firma,asa ca am facut o sesizare la itm.
la ITM am sunat si mi s a spus ca nu pot face nimic-ei , ca sa facem noi (angajatii dati afara) sesizare la firma si apoi daca nu ne platesc salariul, sa i dam in judecata.....numa ca noi am facut deja o cerere.....mai trebuie sa facem una? sau cum?...va rog daca mi puteti trimite un formular, eventual...daca exista..
ce ma sfatuiti sa fac? cum sa procedez?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:35, 18 Februarie 2009
In baza cererii formulate, potrivit dispozitiilor legale, in cazul in care nu ati primit raspuns favorabiul din partea angajatorului, va puteti adersa Tribunalului muncii, pentru obtinerea drepturilor pe care le pretindeti.Actiunea este scutita de taxa de timbru si timbru judiciar, insa va sunt necesare informatii de specialitate. In cazul in care nu puteti sa suportati costurile uni avocat, va sugerez sa apelati la ajutorul acordat de OUG.51/08.
Puteti depune o noua sesizare la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului si prin care sa le explicati faptul ca angajatorul refuza plata salariului compensatoriu.
De asemenea, introduceti o actiune in instanta prin care solicitati instantei obligarea fostului dvs angajator la plata salariului compensatoriu prevazut de art.78 alin.1 din CCMN.
Actiunea se introduce la Tribunalul in a carei raza aveti domiciliu.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Nu ati precizat care este temeiul legal in baza caruia ati fost "data afara din firma".
Insa daca a fost desfacut CIM in baza art 65 aveti dreptul sa solicitati acordarea salariului compensator , prevazut de art 78 din CCMUNN pe anii 2007-2010. Cum firma refuza plata acestui salariu, aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata (tribunalului), pentru obligarea angajatoruluyi pa plata acestui salariu compensator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu Elena S Elena S Buna seara! Sper sa reusesc sa aflu ceea ce ma intereseaza f mult... Sunt in preaviz de 20 de zile in conformitate cu art 73, alin 1... Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala...un sfat, va rog! lilisor24 lilisor24 Incepand cu 3 ian 2009, postul pe care l-am ocupat s-a desfiintat. Mi s-a prezentat o decizie de restructurare a postului pe care am semnat-o. Precizez ca este ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de salarii compensatori andreea1824 andreea1824 Buna ziua,am si eu mai multe nelamuriri,am fost bagat in somaj,deorece firma disponibilizeaza angajatii,eu ne luandu-mi salariul de 3 luni si fara am da ... (vezi toată discuția)