avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Restituire garantie materiala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Restituire garantie materiala

Buna ziua, sunt Maria si am o nelamurire. Timp de 3 ani si 10 luni am lucrat la o companie farmaceutica de renume. In tot acest timp mi s-au oprit garantii materiale (bani) lunare.Am semnat un acord pentru asta cu firma. Din 28 noiembrie 2012 nu mai sunt angajata lor. Cand am plecat am facut o cerere pentru returnarea garantiei ce mi s-a oprit. Initial, seful de la Resurse Umane mi-a spus ca dureaza in jur de o luna, insa cei din contabilitate mi-au spus ca dureaza 3 luni (pe motiv ca au mult de lucru). Cand am sunat sa intreb de restituire mi s-a spus ca mai dureaza, pentru ca abia s-a facut inventarul. Mentionez ca in toti acesti 3 ani nu s-a facut un inventar "adevarat", doar dupa ce am plecat eu (in decembrie, presupun) si nici nu am semnat vreo fituica de oprire din garantia baneasca. Ce pot face legal pentru a recupera acesti bani? Care este temeiul legal sa intarzie returnarea garantiei? Multumesc anticipat, Maria
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 20:04, 27 Februarie 2013
Incetarea CIM s-a facut , inventariere a gestiunii dvs la plecare trebuia efectuata la acest moment cand inca erati gestionar,rezultatul inventarierii trebuie sa va fie comunicat imediat, daca exista diferente d.p.d.v faptic acestea pt a va fi imputate -trebuie sa aiba o hot jud. ramasa definitiva , pt a retine sumele chiar din garantie, doar daca nu ati semnat un angajament de plata pt plata oricaror difente, atunci soc com poate sa va retina din garantia constituita.Daca nu exista diferente atunci la data cand CIM a fost desfacut trebuia sa va achite toate drepturile, ac garantie constituita este un drept al dvs atata timp cat nu se face dovada unei pagube aduse soc.com.Aceasta garantie trebuia sa fie depusa intr-un cont bancar la dispozitia soc com pe numele dvs.Teremenul de restituire este data incetarii CIM, cand nu mai indepliniti functia de gestionar si cand fisa de lichidare v-a fost semnata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare diferente inventar marinica_ph marinica_ph buna ziua, din martie anul trecut sunt sef depozit la soc com x. la momentul cand am semnat contractul individual de munca am semnat si pentru raspundere ... (vezi toată discuția)
Imputare diferente inventar marinica_ph marinica_ph buna ziua, din martie anul trecut sunt sef depozit la soc com x. la momentul cand am semnat contractul individual de munca am semnat si pentru raspundere ... (vezi toată discuția)
Garantie adelinad2003 adelinad2003 Mi-am dat demisia de la firma dupa 2 ani si 3luni iar la plecare mi s-a spus ca am o datorie de 1380 ron deoarece la semnarea cim am semnat si un act aditional ... (vezi toată discuția)