Mi-am dat demisia de la firma dupa 2 ani si 3luni iar la plecare mi s-a spus ca am o datorie de 1380 ron deoarece la semnarea cim am semnat si un act aditional prin care ma angajam sa stau 3 ani in firma dupa ce fac un curs de formare profesionala , problema este ca eu nu am facut acel curs( nu am dat nici un examen , nu am fos scoasa din productie timpul care era mentionat in acel act ,nu mi s-a dat nici un certificat /diploma care sa ateste ca am facut curs,in perioada in care ei zic ca trebuia sa fac cursu am lipsit si din tara nefiind in locurile mentionate de ei ca loc de desfasurare al cursurilor) , i-am dat in judecata am castigat dar probabil acum or sa faca recurs , eu am constituita garantie la ei din care mi-au oprit acesti banii de fapt nu mi-au mai returnat nici un ban ca raspunsul lor a fost - s-au facut niste incurcaturi la contabilitate si aveti dv sa ne returnati niste banii cu toate ca mentionez ca garantia retinuta e mai mare decat datoria ce ar trebui sa le-o dau eu .
Au trecut mai mult de 6 luni de cand am plecat din firma si in mod normal ei trebuia sa imi returneze aceasta garantie dupa 6 luni
Daca in procesul pe care l-ati castigat nu ati cerut si obligarea lor la restituirea intergrala a garantiei, va sfatuiesc sav mergeti tot pe cale judecatoresca in vederea recuperarii acestetia.
ba da , normal ca am cerut restituirea integrala si prin sentinta data ei trebuie sa imi restituie toata suma , numai ca raspunsul lor a fost ca s-au facut incurcaturi la contabilitate si trebuie sa le dau eu bani - raspuns la care eu nu stiu cum sa reactionez . ei in mod normal trebuiau sa imi returneze macar diferenta dintre ceea ce ziceau ei ca le datorez eu ptr curs si totalul garantiei ceea ce nu au facut . Am inteles ca aceea garantie trebuia de fapt depusa intr-un cont pe numele meu la cec sau banca si la sf sa mi se dea si dobanda , pana acum nu mi s-a comunicat nimik de unde sa ridic