avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CASA SI TEREN CUMPARATE CU CHITANTA DE MINA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CASA SI TEREN CUMPARATE CU CHITANTA DE MINA

Am cumparat in anul 1996 o casa si teren pe o chitanta de mina , nu am avut martori la indemina atunci si a semnat numai vinzatorul ca a primit banii . Acum cind sa fac act de proprietate a aprut un ''proprietar'' care a cumparat de la acelasi om in anul 2005 la notariat . Din discutii purtate si ce am mai citit am inteles ca nu prea am sanse sa intru in posesia a ce am cumparat . Se spune ca pamintul cel putin nu se cumpara cu chitanta de mina . Intre timp cel de la care am cumparat a decedat . Am sanse sa intru in posesie ? Eu am locuit acolo pina acum dar trebuie sa plec ca am scandal permanent si a venit si politia .Nu am cu cine sa ma inteleg pt ca nu are mostenitori . Ar fi dar sunt in SUA ...nici nu mai stie nimeni de ei nimic.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 21:34, 27 Februarie 2013
Faptul ca ati neglijat si nu i-ati cerut vanzatorului sa incheie cu dumneavoastra un act de vanzare cumparare si nu ati intabulat dreptul de proprietate, are drept consecinta pierderea dreptului dumneavoatra asupra casei si terenului.
Prostia se plateste ...am aminat , vinzatorul a murit . Cine s a gindit la asta ? ....
Totusi, la primarie cine figureaza ca plateste impozit pe casa si teren in acesti 17 ani? Apare numele dvoastra?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mina maricica3 maricica3 Am cumparat o casa si teren cu o chitanta de mina in anul 1998.Chitanta este semnata numai de vinzator si fara martori si scrie in ea ca am platit numai o ... (vezi toată discuția)
Limite propietate seas09 seas09 Am cumparat un teren intravilan prin act de vinzare cumparare la notar,si intabulat.Limita de gard cu vecinul este foarte sinuoasa si doresc sa stabilesc o ... (vezi toată discuția)
Hotarire care sa tina loc de act de vinzare klmaria klmaria nu mai inteleg nimic.am dovedit ca persoana X care detine chitanta de mina prin care se presupune ca sa vindut terenul a semnat atit in dreptul cumparatorului ... (vezi toată discuția)