avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTIUNE IN PRETENTII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTIUNE IN PRETENTII

Am citit ceva mai devreme despre ''un drept de retentie , parca . Eu sunt implicat ca pirit intr-un proces de partaj judiciar . Am 1/4 cota indiviza din casa si teren pe contract de vinzare cumparare . Un alt proprietar a deschis actiunea de partaj . Eu pot deschide separat sau in cadrul aceluias proces o actiune de drept de retentie asupra ctei mele indivize pina la iesirea din indiviziune si pina la despagubirea mea deoarece cel care locuieste acolo a folosit tot terenul si toata casa ? atiu ca pot cere pe ultimii trei ani .
Multumesc anticipat pentru raspuns . Nu sunt de specialitate si daca am spus timpenii cer scuze . Poate ma ajuta cineva
Cel mai recent răspuns: ContSters283512 , utilizator 07:34, 28 Februarie 2013
Astfel de actiuni sunt destul de complexe. Daca nu aveti un minim de cunostinte juridice, este riscant sa mergeti singur in astfel de procese.

Dvs. in calitate de parat in procesul respectiv, aveti posibilitatea sa depuneti intampinare si o data cu aceasta o cerere reconventionala in care sa invocati acel drept de retentie.

Acestea se depun pana la primul termen de judecata. Sanctiunea nedepunerii in termen este disjugerea si formarea unui nou dosar.

Dar, totodata se poate invoca si o litispendenta (daca este cazul!!!) astfel incat sa se uneasca iar cu primul dosar.

Trebuie sa precizati exact in ceea ce consta acest drept de retentie pe care il solicitati, cuantumul acestuia si sa timbrati la valoarea respectiva (adica 3% din valoare)


... cum va spuneam: destul de complicat daca nu aveti o asistenta juridica de specialitate.

#-o
cel mai bine consultati un avocat pentru ca recent s-a procedat si la obligativitatea medierii asa ca o parere calificata va poate fi de mare ajutor
Inca nu a intrat in vigoare obligativitatea medierii.

Iar, daca procesul este deja inceput, atunci se judeca pe vechea procedura.
Corect . Dar daca eu ca si coproprietar pot face o actiune separata si cer ca cel care sta acolo sa-mi plateasca o anumita suma ( o calculez eu ) , platesc taxa de timbru etc , dar procesul de partaj judiciar este la al treilea termen , se poate ? Deci intr-un proces separat . Sau trebuie sa satept sa se faca indiviziunea (eu am 1/4 cu act notarial de vinzare cumparare) si dupa asta sa fac cererea ? Adevarul este ca nu prea ma intereseaza ce se intimpla acolo dar macar sa mi recuperez faptul ca nu am folosit casa si terenul ani la rind .
Da, puteti face si separat...

Alte discuții în legătură

Teren arabil, iesire din indiviziune Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Pe un teren de 4 ha, exista un titlu de proprietate (L18/1991), din 1992, avand 3 coproprietari: A (2ha), B+C (2ha). Persoana A doreste sa obtina ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar xeni xeni am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu din acelasi lot de 6000 mp. s-au ... (vezi toată discuția)
Interdictie cumparare drept litigios rechi1958 rechi1958 Ca si reclamant , pot cumpara dreptul litigios de la unul dintre piriti , avind deschis un partaj judiciar ? (vezi toată discuția)