avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ACTIUNE IN PRETENTII
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ACTIUNE IN PRETENTII

Am citit ceva mai devreme despre ''un drept de retentie , parca . Eu sunt implicat ca pirit intr-un proces de partaj judiciar . Am 1/4 cota indiviza din casa si teren pe contract de vinzare cumparare . Un alt proprietar a deschis actiunea de partaj . Eu pot deschide separat sau in cadrul aceluias proces o actiune de drept de retentie asupra ctei mele indivize pina la iesirea din indiviziune si pina la despagubirea mea deoarece cel care locuieste acolo a folosit tot terenul si toata casa ? atiu ca pot cere pe ultimii trei ani .
Multumesc anticipat pentru raspuns . Nu sunt de specialitate si daca am spus timpenii cer scuze . Poate ma ajuta cineva
Cel mai recent răspuns: ContSters283512 , utilizator 07:34, 28 Februarie 2013
Puteti evita multe complicatii apeland la mediere, in acest caz.
Daca reusiti sa ii strangeti pe toti proprietarii, daca fiecare este dispus la o minima discutie, de poate rezolva chiar si intr-o sedinta de mediere ( 2 ore) .
Evitati lungimea procesului in instanta si posibil sa obtineti fiecare ce are nevoie, inclusiv o impartire raportata la realitati, si nu la procente sau

In plus, evitati taxa judiciara de timbru pentru actiunea in pretentii.

Dupa ce cadeti de acord prin mediere, daca este deja un proces inceput, se poate finaliza prin simpla depunere a acordului de mediere la judecatorie, care va lua act de el si va pronunta o hotarare care sa consfinteasca acordul de mediere..

Pentru a putea lua act de acordul de mediere, judecatorul trebuie investit cu o actiune. Pentru aceasta este primordial si esential timbrarea actiunii, inainte de orice altceva!!!!

acordul de mediere poate fi autentificat si la notar ,daca exista vointa .
Deci una peste alta am inteles asa . Ca si coproprietar fac o cerere catre instanta acum la a treia infatisare , si cer despagubiri pe ultimii trei ani . fac un calcul si platesc taxa . este ok ? Cit despre mediere nu poate fi vorba in cazul acesta . nu ai cu cine...

Daca platesc taxa de timbru la oa valoare calculata de mine si va fi prea matre iar instanta nu aproba , primesc diferenta inapoi sau pierd banii ??
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
ContSters283512, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren arabil, iesire din indiviziune Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Pe un teren de 4 ha, exista un titlu de proprietate (L18/1991), din 1992, avand 3 coproprietari: A (2ha), B+C (2ha). Persoana A doreste sa obtina ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar xeni xeni am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu din acelasi lot de 6000 mp. s-au ... (vezi toată discuția)
Interdictie cumparare drept litigios rechi1958 rechi1958 Ca si reclamant , pot cumpara dreptul litigios de la unul dintre piriti , avind deschis un partaj judiciar ? (vezi toată discuția)