Buna seara!
Sunt un locatar dintr-un bloc cu trei scări si 20 de apartamente pe scara din care majoritatea dorim sa ne branşam la reţeaua de gaze, dar întâmpinăm următoarele probleme:
- printr-o hotarare de consiliului local si blocul nostru a fost introdus in aşa numita
zona unitara de încălzire cu energie termica
- primăria a transmis la Wirom o adresa prin care le interzice branșarea la gaze a acestor
- blocuri;
- în septembrie 2012 am mers in audienta la primar si am obținut aprobare pentru un singur foc (aragaz);
- în ianuarie 2013 am mers la Wirom pentru a plăti o parte din prețul branșamentului la gaze urmând sa achitam la final;
- am mers la o firma autorizata ANRE pentru a executa coloana pe scara, dar când au auzit ca avem autorizație pentru un singur foc ne-au sugerat sa obținem autorizaţie si pentru cel de- al doilea foc;
- am mers din nou in audienta la primar si a spus sa participam la ședința consiliului local pentru a ne susține problema;
- am participat la ședința in data de 27.02.2013 dar fără nici un rezultat.
Va rog sa-mi spuneți care sunt pași de urmat pentru o soluționare (cu un rezultat favorabil) a acestei probleme, pentru ca eu nu am găsit in aceasta hotărâre de consiliu local ca interzice branșarea la rețeaua de gaze naturale.
Atașez și o parte din hotărâre.
Art. 1. Se stabilesc zonele unitare de încălzire în arealul geografic al municipiului conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. Zonele unitare de încălzire prevăzute la art. 1 dispun de o singură soluție de încălzire – sistem de alimentare centralizată cu energie termică (SACET) produsă şi livrată de către societatea de termoficare
Dumneavoastra sunteti proprietarii celor 20 de apartamente sau 20 de chiriasi la stat pe care proprietarul nu ii lasa sa faca o desprindere de la sistemul centralizat ?.
Atunci treaba o rezolva o firma particulara care va face si lucrarea de gaze. Va recomand sa luati mai multe oferte, de la mai multe firme pentru a alege in final una mai buna. Toate autoritatile la poarta carora bateti, nu se ocupa de instalatii de gaze.