avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cerc legislativ al debransarii termice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cerc legislativ al debransarii termice

Buna ziua,

Vreu sa inlocuesc sistemul de incalzire centralizat cu unul individual ,pe gaze.
-in bloc sint 70% trecuti pe centrale individuale.
-blocul este la marginea zonei unitare si agentul termic este de mica temperatura
-in bloc , este frig foarte tare

-cei de la asociatie , nu ma scot din evidenta pina cind nu le aduc avizul de debransare de la operator de agent termic.
-operatorul furnizor de agent termic , nu vrea sa primeasca cererea pentru ca sint in zona unitara
-zona unitara este pe o hotarire de consiliu local
-imi este neclar ce criterii normal exista pentru stabilire acesta zona .

Ce sa fac ?
a.se poate cere exceptie de la HCL zona unitara? cui ?
b. sa cer in justite esire bloc din zona unitara ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 18:13, 5 Aprilie 2014
Puteti demara procedura de debransare de la sistemul centralizat ,inclusiv acordul asociatiei de proprietari - numai daca obtineti hotarare judecatoreasca favorabila
Nu inteleg ; pe ce motiv sa deschid actiune ?
Ceilalti cum au reusit sa se debranseze?
Una din conditii pentru debransare este ca in condominiu sa mai existe debransati.
Sint debransati inainte de 2006.
Cereti de la asociatia dv. o adeverinta prin care se dovedeste ca in bloc exista apartamente debransate. Cu aceasta mergeti la furnizor si, cu acest prilej, cereti sa vi se arate acea HCL care ar interzice deconectarile.

Intr-adevar, deconectari nu se mai fac in blocuri in care nu exista precedent, dar la dv. exista, asa ca studiati acea HCL, nu va bazati numai pe ce va spun altii.

Alte discuții în legătură

Ce se poate face? alejandra alejandra buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)
Încalzire la bloc cu centralã proprie viorel99 viorel99 Bună seara . Ce act normativ regelemntează repartizarea cheltuielilor că încălzirea, în bloc sunt şi proprietari cu CT proprie. (vezi toată discuția)
Debransare fara acord vecin rau intentionat adelai adelai Buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am cu 2 vecini rauvoitori! Pe scurt va expun situatia cum a decurs: Anul trecut am inaintat cererea ... (vezi toată discuția)