avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... acțiune respinsã pe temeiul altei cauze de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

acțiune respinsã pe temeiul altei cauze de nulitate decât cea invocatã în cerere

Am formulat actiune în constatarea nulității absolute.Temeiul: terenul nu intră sub incidența Legii 10 din 2001, nefiind un teren preluat abuziv și nefiind proprietatea celui căruia i s-a restituit (pârâtului) prin dispozitia primarului în baza acestei legi.
Acţiunea a fost admisă la fond.
Recursul pârâtului a fost admis, s-a modificat în tot sentința și acțiunea mea s-a respins. Motivarea instanţei de recurs: terenul nu este afectat de o lucrare de utilitate publică cum a susținut reclamantul.:O
Ce mai este de făcut? Vă rog să-mi răspundeţi.
Pe scurt: Nimic.
Ceva mai pe lung: Odata ce a existat o judecata legea impiedica o alta judecata intre aceleasi parti, cu acelasi obiect si pentru aceeasi cauza iar verificarea acestei identitati se face inainte de orice proba sau dezbatere. Cu alte cuvinte, odata ce ati pierdut procesul, indiferent daca aveati sau nu aveati dreptate, un alt proces nu mai poate avea loc.
Eu nu am de unde sa stiu daca aveti sau nu aveti dreptate dar va scriu ca unul din oratorii romani a zis odata "res iudicata facit de album negro et de quadrato rotundum" - lucrul judecat face din alb negru si din patrat rotund.
Asadar, nu va ramane decat sa rostogoliti bila neagra data de justitie si sa va ziceti in sine: "seamana cu un cub alb!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare respinsa pentru teren dat in arenda Dan Mihai Dan Mihai Buna seara,ma numesc Mihai Dan si am o problema mai deosebita,va rog sa imi raspundeti daca puteti: In 1994,tatal meu,Mihai Gh Ioan,i-a ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlul de proprietate ContSters240032 ContSters240032 Buna seara ,va rog sa ajutati sa dezleg si eu un mister judiciar..... Am deschis in instanta o actiune de rectificare titlul de proprietate intrucat numele ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat teisoara teisoara Buna ziua, va rog frumos un raspuns argumentat juridic la urmatoarea speta =presedinte de asoc prop pierde un proces in temeiul exceptiei lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)