Buna ziua,
In urma decesului tatalui au ramas mostenire o casa cu teren si o masina,pentru doi frati.Masina era primita cadou de unul din frati,din partea tatalui.Problema e ca era inscrisa pe numele tatalui.Intrebarea mea este daca pot folosi in continuare masina,in conditii legale,pana la deschiderea succesiunii.Mentionez ca fratele nu are pretentii la acest autoturism.In cazul unui raspuns afirmativ ce trbuie sa fac?
Teoretic, avand in vedere ca in ceea ce priveste autoturismul nu a fost intocmit niciun document, el inca face parte din masa succesorala. Dezbateti succesiunea, in care sa apara in masa succesorala imobilul si autoturismul si, daca spuneti ca va intelegeti, la partaj ar trebui sa va revina exclusiv acel autoturism, impreuna cu partea care considerati ca vi se cuvine din imobil. Daca exista intelegere intre mostenitori orice problema isi gaseste rezolvarea - mai greu e cand mostenitorii nu se inteleg.
Succes!
Va multumesc mult pentru amabilitatea si promptitudinea raspunsului.
In data de 15 februarie am postat o alta intrebare referitor la MOSTENIRE.Daca sunteti in masura,puteti sa-mi raspundeti si la aceasta intrebare?
Va multumesc anticipat.Cu mult respect.