avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea unei masini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea unei masini

Dupa moartea sotului vaduvei si celor doua fete le-a ramas printre altele un autoturism. Nu avem nici o problema cu familiile celor doua fete si ne intelegem foarte bine dar am dori sa vindem masina si cineva ne spunea sa facem succesiunea autoturismului pe toate trei, vaduva plus doua fete pentru a nu mai plati atat de mult transcrierea pe una singura. Apoi o sa o vindem.
Credeti ca este intr-adevar mai avantajos sau dimpotriva? Am avut multe cheltuieli cu boala sotului si decesul si ne-am bucura sa nu mai avem de platit foarte mult. Multumim din suflet !
Trebuie dezbatuta succesiunea si facut partajul pe masina sa ramana uneia din mostenitoare. S a dezbatut succesiunea?
Multumesc, inca nu s-a dezbatut.Este obligatorie sa fie pe una din mostenitoare sau se poate pe toate trei si este mai ieftin?
Trebuie inmatriculata si trebuie un singur prorietar nu trei! Nu est foarte scump acel partaj numai pe masina. Mergeti si dezbateti succesiunea.
Se impune , asadar , dezbatarea succesorala.

Dezbataterea succesorala este operatiune care survenite dupa deschiderea succesiunii prin deces, poate fi realizata oricand, la cererea oricaruia dintre comostenitori.


Asadar, daca nu exista disensiuni intre coerezi, dezbaterea succesorala poate fi transata pe cale notariala.


Dezbatarea succesorala initiata pe cale notariala este realizata numai daca exista acordul de vointa al tuturor comostenitorilor, demersul fiind incheiat cu emiterea unui certificat de mostenitor.


Certificatul de mostenitor atesta calitatea de mostenitor, masa succesorala , precum si cotele -parti din dreptul de proprietate ce se cuvin fiecaruia dintre coindivizari.


In situatia in care un mostenitor nu poate fi prezent la momentul cand se dezbate succesiunea, acesta poate mandata o terta persoana, care sa ii reprezinte interesele, in procedura dezbaterii succesorale.

(procura speciala atesta calitatea de mandatar ).


In cazul in care vor exista divergente, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea dezbaterii succesorala, cat si in vederea partajarii bunurilor cuprinse in masa succesorala.


Competenta teritorial , material si functional este judecatoria in a carei raza teritoriala s-a aflam ultimul domiciliu al defunctului.


Dezbatarea pe cale notariala comporta costuri mai reduse, in comparatie cu demersul initiat pe cale judiciara.



Succes.







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate mostenitor Linel Linel Buna ziua doresc o informatie pentru certificatul de calitate mostenitor, ce rol are acesta si daca pot pune in vanzare un teren de exemplu cu acest ... (vezi toată discuția)
Ma pot opune succesiunii? camomile camomile Mama mea a murit si a ramas in urma ei o casa , suntem 3 surori dintre care una nu doreste succesiunea sau vanzarea acelui apartment. Cum se poate finaliza ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vali14 Vali14 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, daca se poate. Tocmai am aflat ca rudele de la țara fac succesiunea desi pe noi nu ne-a anuntat nimeni. ... (vezi toată discuția)