Buna ziua , am o intrebare : As putea sa imi platesc contributia la stat pentru o perioada de o luna-doua intrerupere in munca? Ideea este ca pentru a putea beneficia de postnatal ar trebui sa am 1 an si o luna in munca.. iar eu pe 2012 am o intrerupere.. Pls Help ... :(
1. Daca va referiti la concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) atunci aveti nevoie numai de o luna de zile lucrata anterior lunii in care intrati in concediu de maternitate pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu de maternitate.
2. - Daca va referiti la concediul pentru cresterea copilului (CCC) atunci pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioadae asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
- Nu e nevoie de un an si o luna ci de 12 luni, asa cum v-am precizat mai sus.
3. Plata contributiilor nu este o conditie pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC, adica plata lor nu va ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
4. Este important sa precizati:
- data prezumata a nasterii copilului;
- daca cele 2 luni de intrerupere sunt luni intregi sau fractiuni de luna (si ce statut ati avut in cele 2 luni: ati stat acasa, ati lucrat undeva, ati fost in concediu medical etc.).
- Fata de raspunsurile dvs. poate gasim o cale legala care sa va permita sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC.
Prenatal
laura2014
buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)
Pfa si sarcina
iulika202
Buna ziua! In cazul in care dupa 4 luni de la deschiderea unui pfa am ramas insarcinata pot avea dreptul la CIC?
Va multumesc frumos :)
(Imi cer scuze pt ... (vezi toată discuția)