avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii transferate sau mostenite intre soti
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii transferate sau mostenite intre soti

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea privinta. Daca unul dintre soti are un credit ipotecar contractat inainte de casatorie, iar acesta a intrat in procedura de executare silita, poate fi afectata averea celuilalt sot provenita din mostenire si inainte de casatorie? De asemenea, as dori sa aflu daca creanta se transfera celuilalt sot in caz de deces. Cei doi soti nu detin bunuri comune. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: delotilia , utilizator 10:41, 1 Martie 2013
Daca nu doreste sa mosteneasca si creditul, sa dea declaratie de renuntare la mostenire. daca decedatul are bunuri de valoare mai mare decat creditul, puteti accepta mostenirea ca acel credit se plateste dor in limita a ce mosteniti.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Raspunsul la intrebarea principala : nu se pot executa bunurile proprii ale sotiei
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa divort/contracte de credit allexia007 allexia007 Speta: 1...Sotul detine un imobil dobandit cu titlu cumparare ca bun propriu inainte de casatorie - imobilul ipotecat/banii proveniti din credit ipotecar ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am munteanu daniela munteanu daniela O cunostinta este casatorita de 6 ani cu un barbat care mai are 4 copii dintro casatorie anterioara toti majori care nu locuiess cu ei.Ea are un copil major ... (vezi toată discuția)
Credit ContSters216319 ContSters216319 M-am casatorit in 2009 .detin un apartament inainte de casatorie cumparat in 2000, sotul meu a facut un credit pt uz personal in 2006.la ... (vezi toată discuția)