avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire si contract de C.A.R
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire si contract de C.A.R

Prezint urmatoarea situatie: Un angajat are un contract de C.A.R iar la cererea si in baza angajamentului sau expres, i se opreste ( nu porire ) lunar 100% din salariu, in contractul de imprumut C.A.R se prevede expres suma lunara pe care o plateste ( fiind 100% din salariu ). Daca in momentul de fata un alt creditor doreste instituirea unei popriri pe salariu de pana la 50% cat prevede legea, i se poate pune o astfel de poprire? Contractul C.A.R fiind ulterior contractul in baza caruia se incearca acum poprirea.
Cel mai recent răspuns: Filip Alexandru , utilizator 14:45, 28 Februarie 2013
Se va pune poprire pe 1/3 din salariu, pentru cel de al doilea crediotr. Din ce spuneti inteleg ca pentru CAR nu este instituita poprire ci este un fel de plata amiabila. Daca si CAR a pus poprire, se va popri 1/2 din salariu si se distribuie fiecarui executor in raport cu creanta fiecaruia.
Daca se v-a intitui poprire pt cel de-al 2-lea crditor, practic contractul de C.A.R nu mai poate fi respectat el prevazut o suma exact si un nr de rate exacte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut ifn nicol-dd nicol-dd Buna ziua. Am o colega care a luat un imprumut de la C.A.R. Metropolitan iar din diverse motive nu a reusit sa plateasca trei rate. Conform contractului in ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Odeh79 Odeh79 Buna ziua, Am primit o porire pe cont de la o banca pentru un debit restant. In situatia in care mai am alte rate( CAR) pe care le platesc la timp mereu, ... (vezi toată discuția)
Poprire din salariu mirela1977 mirela1977 Daca un angajat are o poprire de la un executor judecatoresc si apare alta poprire de la alt executor ce suma se retine din salariu? (vezi toată discuția)