avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire salariu

Buna ziua,
Am primit o porire pe cont de la o banca pentru un debit restant.
In situatia in care mai am alte rate( CAR) pe care le platesc la timp mereu, pentru care am semnat contract de garantie reala mobiliara si pe care angajatorul le vireaza automat la data platii salariului, care poate fi cuantumul maxim al sumei retinute din salariu?
Se iau in calcul si rate prezente astfel incat sa ajung la maxim 1/2 din salariu retinut sau executorul imi opreste jumatate din salariu net?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:50, 3 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce rate platiti dvs, e treaba dvs, nu se socotesc ca popriri. Pt poprie, vi se va retine 1/3 din salariu daca e vb doar de un titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerile din salariu Violeta Iulia Violeta Iulia Am girat pe cineva si nu si-a platit debitul, banca nu l-a cautat si mi-au pus mie proprire . Persoana care da la noi viza de CFP a zis ca rata la CAR pe care ... (vezi toată discuția)
Cât este legal să se rețină salariatului ca sumă reprezentand rate, popriri, etc..din venitul net lunar Ela Popa Ela Popa Bună ziua. Dacă ați putea să mi spuneți, ce lege stipulează cât se poate retine ca rată și/ sau poprire din venitul net lunar al unei ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala-tert poprit din cauza angajatului stefana88 stefana88 Buna ziua. Sunt administrator la o societate. Am un angajat \\"M. C\\" care a avut de platit la primarie niste amenzi. \\"M C\\" nu le-a platit si am primit de ... (vezi toată discuția)