Buna ziua, am un contract de internet mobil cu firma V, se termina in 7 iunie 2013 dar eu as vrea sa il inchei acum( cu 3 luni inainte de expirare), am facut o cerere in decembrie si mi-au spus ca trebuie sa revin cu cerere in martie ca atunci ar fi cu 3 luni inainte si ei il vor inchide(vorbeam cu o doamna de la dep. fedelitate, asa s-a prezentat dansa), am facut o a doua cerere cu cateva zile in urma si m-au contactat spunandu-mi ca pot depune cererea cu cu trei luni inainte dar nu imi vor incheia contractul decat la expirarea lui(de data asta am vb cu un domn expert in informatica). Vreau si eu sa ma lamuriti daca pot sau nu sa inchei acum contractul? Am 5 ani de ab si in timpul asta am facut multe sesizari ca nu sunt multumita de calit abonamentului.
Puteti cere incetarea contractului la data scadenta si reducerea abonamentului la abonamentul minim pana la expirarea contractului. Nu pot refuza reducerea abonamentului.
Nu puteti sa-l incheiati acum fara sa platiti ceva despagubiri - nu prea mari probabil pentru ca mai e putin din contract, insa cum a trecut atata timp mai trec ele cateva luni.
Faceti notificarea in martie, cum v-au spus, e posibil ca asa sa fie in contract, altfel va vor factura in continuare pana cand se vor implini 3 luni de la data la care ati trimis-o. Atentie, nu cerere, pentru ca nu se pune problema sa v-o aprobe sau nu, notificare ca incepand cu data de (cand va expira contractul) reziliati contractul incheiat cu firma dumnealor.
Listati-o in doua exemplare si expediati unul prin posta cu confirmare de primire.
Am inteles doar cu aproximatie despre ce este vorba. Cand afirmati ca doriti sa fie incheiat contractul, banuiesc ca va referiti defapt la reziliere ?! (a incheia un contract inseamna a intocmi un contract) Dar daca doriti sa reziliati contractul incheiat de dvs. cu firma de internet, puteti face acest lucru oricand printr-o cerere. Problema este ca daca cereti rezilierea (desfintarea contractului) inainte de expirarea unui anumit termen prevazut in contract, puteti fi obligat la plata unor anumite daune, care de obicei sunt undeva pe la jumatate din valoarea contractului ramas neexecutat (prestatile ce au ramas neexecutate). Adica s-ar putea sa trebuiasca sa platiti jumatate din abonamentul pe lunile care au mai ramas pana la expirarea contractului. De aceea v-au sugerat acestia sa asteptati pana expira contractul.
Cel mai bine ar fi sa cititi atent clauzele contractului sa vedeti ce aveti dreptul si ce nu. De cele mai multe ori astfel de contracte sunt incheiate pe perioade de cel mult 3 ani. In lipsa unor clauze care sa prevada contrariul, la expirarea acelei perioade (3 ani), opereaza asa zisa reanoire tacita a contractului, astfel ca se incheie un nou contract pe perioada nedeterminata. Un astfel de contract incheiat pe perioada nedeterminata poate fi reziliat oricand de oricare din parti ! Dvs. aveti abonamentul de 5 ani, s-ar putea sa aveti un astfel de contract. Verificati cat timp ati fost obligat sa mentineti abonamentul. (de obicei sunt 2 sau 3 ani)
Contracte
ionutz1984
salut am o intrebare se poate rezilia un contract de tlf mobila inainte de termen fara a mai plati restul lunilor care ar ramane pana la expirarea lui??? (vezi toată discuția)