avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... declaratia 101
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

declaratia 101

Buna ziua,
as dori si ma lamureasca cineva in legatura cu amortizarea fiscala si ceea contabila. Eu amortizez toate imobilizarile conform clasificarii mijloacelor fixe. La rd. 14 si 29 din declaratia 101 daca aceste doua valori sunt egale se lasa cu 0 sau se trece la ambele aceeasi suma?
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 13:20, 1 Martie 2013
Buna ziua,

In practica am intalnit amandoua variantele. Personal optez pentru inscrierea sumelor chiar daca acestea sunt egale, deoarece nu lasa loc de interpretari, in sensul ca randurile in cauza exista si trebuiesc completate.

Numai bine,

Intradevar m-am intalnit cu ambele variante...de aceea am intrebat ca sa nu gresec la declarare. Va multumesc
Sumele din rd.14 respectiv rd.29 nu pot fi egale decat arareori...
In general, amortizarea fiscala difera de amortizarea contabila.

:coffee:
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
Herra_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum completez decl 101 pentru anul 2012 denisa2011 denisa2011 buna ziua, ma chinui de cateva ore sa-i dau de cap la decl 101, va rog ajutati-ma unde trebuie sa trec amortizarea, am urmatoarele sume: total venituri ... (vezi toată discuția)
Decl 101-amortizarea alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, unde se trece corect in declarta 101, sold contului 681, -numai la amortizare fiscala (rd.14 din declaratia 101) -la randul 31 din declaratie-la ... (vezi toată discuția)
D101, amortizare edervi edervi Daca amortizarea contabila este egala cu amortizarea fiscala, In Declaratia 101 se mai trec sumele la randul 14 si rândul 29? Multumesc. (vezi toată discuția)