Pe vechiul cm ramura beneficiam de 24 zile co pt o vechime 10-15 ani.Acum am trecut la o vechime 15-20 ani iar angajatorul ar trebui sa imi acorde 26 zile CO dar nu o face afirmand ca au inghetat acordarea lor odata cu schimbarea codului muncii.Mentionez ca am colegi care beneficiaza pt vechime 15-20 ani de 26 zile CO . Ce este de facut? La cate zile de co am dreptul ?
1. Codul Muncii nu a reglementat decat durata minima a CO si nicidecum acordarea CO in functie de vechimea in munca.
2. Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare (art. 145 alin. (1) din Codul muncii , republicat), iar alin. (2) mentioneaza ca durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
3. Daca la nivelul unitatii ati stabilit acordarea concediului de odihna pe transe de vechime in munca, deci in functie de vechime in munca a salariatilor, atunci la calculul concediului de odihna la care au dreptul salariatii se va tine cont de intreaga vechime in munca a acestora.