avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO

Pe vechiul cm ramura beneficiam de 24 zile co pt o vechime 10-15 ani.Acum am trecut la o vechime 15-20 ani iar angajatorul ar trebui sa imi acorde 26 zile CO dar nu o face afirmand ca au inghetat acordarea lor odata cu schimbarea codului muncii.Mentionez ca am colegi care beneficiaza pt vechime 15-20 ani de 26 zile CO . Ce este de facut? La cate zile de co am dreptul ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 28 Februarie 2013
1. Codul Muncii nu a reglementat decat durata minima a CO si nicidecum acordarea CO in functie de vechimea in munca.

2. Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare (art. 145 alin. (1) din Codul muncii , republicat), iar alin. (2) mentioneaza ca durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

3. Daca la nivelul unitatii ati stabilit acordarea concediului de odihna pe transe de vechime in munca, deci in functie de vechime in munca a salariatilor, atunci la calculul concediului de odihna la care au dreptul salariatii se va tine cont de intreaga vechime in munca a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare zile de concediu in functie de vechime in munca CURALA CURALA Buna ziua. Va rog daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva la o problema referitor la :am o persoana care are vechime in ani de munca de 20 ani eu sant ... (vezi toată discuția)
Minimul zilelor de concediu pentru odihna tedissprest tedissprest conform legii, care este minimum zilelor de concediu pentru odihna acordat unui angajat care lucreaza 8 ore/zi? Se poate negocia cu angajatul acest minim ? (vezi toată discuția)
Concediu odihna albertmc albertmc buna ziua.lucrez in domeniul privat.kite zile de concediu odihna,am dreptul,dupa 1 an de munca?multumesc (vezi toată discuția)