avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recurs respins, declanºarea executãrii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Recurs respins, declanºarea executãrii silite

În urma respingerii recursului, s-a decis (irevocabil) recuperarea unui debit de 4000 euro + cheltuieli de judecată în sumă de 2191,11 lei.
Întrebarea mea este: cum se va face această recuperare, având în vedere că soţul meu (pârâtul) nu poate achita integral această sumă?
Mâine ar trebui să mă prezint la executorul judecătoresc, însă nu ştiu dacă se poate negocia amiabil o recuperare treptată a acestei sume . Acest lucru s-ar negocia numai cu executorul judecătoresc sau şi cu partea reclamantă?
Mă tem că reclamantul nu ar putea fi de acord cu recuperarea sumei într-un mod care ne-ar avantaja şi pe noi.
Este poprirea fezabilă în acest caz?
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Daniela28, utilizator
Puteti negocia si cu executorul judecatoresc si cu reclamantul, dar nu cred ca veti obtine o esalonare a datoriei pe termen lung. Se ajunge la poprire pe salariu (daca asta va referiti) daca au valorificat bunurile pe care le aveti in proprietate si nu se reuseste recuperarea totala a debitului.
Se va trece la executarea silita a bunurilor sotului, pentru ca, asa cum spuneati si dvs., daca nu vor fi de acord cu o esalonare pe termen mai lung, de ce ar prefera poprirea, care nu poate fi mai mare de 1/3 din venituri si se poate intinde pe cativa ani?
Se va trece la executarea silita a bunurilor sotului


Aici ar intra inclusiv apartamentul nostru?
Nu disperati stimata doamna.
In primul rand aveti credinta in Dumnezeu !
Puteti solicita executorului sa dispuna poprirea la salariul sotului de 1/3.
in mod cert, nu il intereseaza executarea silita pe un bun comun. Este multa bataie de cap.
Si este convenabil si pentru executor si pentru creditor pana la urma.
Mai mult, aveti la dispozitie in continuare, in cazul in care va considerati vatamata in drepturile dvs. contestatia la executare silita si suspendarea provizorie a executarii silite pana la solutionarea contestatiei la executare.
Pentru fiecare act de executare care va incalca drepturile.
mecanic auto a scris:


Mai mult, aveti la dispozitie in continuare...contestatia la executare silita si suspendarea provizorie a executarii silite pana la solutionarea contestatiei la executare.



Prin asta nu face decat sa traga de timp, iar pentru suspendarea provizorie pana la solutionarea contestatiei la executare va trebui sa plateasca o cautiune de 10% din valoarea contestata, bani pe care creditorul va putea sa-i retina in contul datoriei.
Tot la masa negocierilor poate rezolva.

Alte discuții în legătură

Executare silita SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua, Unchiul meu a luat un credit de la banca pe care nu l-a dat inapoi. Din diverse motive personale. Acum o saptamana a primit o somatie prin care ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita la un credit restant de 2 ani dum974 dum974 va rog sa ma ajutati am primit o somatie de executare silita pentru un credit neachitat de 2 ani pana acum nu am mai primit instiintari desi am platit 3 ani ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt cheluielile de judecata in proces cu banca IanisCump IanisCump Buna ziua! Am avut un proces cu banca, pe care l-am pierdut, trebuie sa achit cheltuielile de judecata 10.500 lei. Am primit notificare de la banca sa achit ... (vezi toată discuția)