avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recurs respins, declanºarea executãrii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Recurs respins, declanºarea executãrii silite

În urma respingerii recursului, s-a decis (irevocabil) recuperarea unui debit de 4000 euro + cheltuieli de judecată în sumă de 2191,11 lei.
Întrebarea mea este: cum se va face această recuperare, având în vedere că soţul meu (pârâtul) nu poate achita integral această sumă?
Mâine ar trebui să mă prezint la executorul judecătoresc, însă nu ştiu dacă se poate negocia amiabil o recuperare treptată a acestei sume . Acest lucru s-ar negocia numai cu executorul judecătoresc sau şi cu partea reclamantă?
Mă tem că reclamantul nu ar putea fi de acord cu recuperarea sumei într-un mod care ne-ar avantaja şi pe noi.
Este poprirea fezabilă în acest caz?
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Daniela28, utilizator
Ce mă interesează cel mai mult este dacă apartamentul nostru (care este numai pe numele soţului) ar intra la aceste "bunuri executabile".
Noi suntem dispuşi să achităm această sumă, numai că nu o putem face rapid (în cazul în care reclamantul ar dori asta! sperăm să reuşim să negociem cu el).
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Daniela28, utilizator
Apartamentul a fost dobandit in timpul casatoriei dvs. cu sotul ?
Sau este bunul sotului dinainte de casatorie.
Daca este al sotului va putea fi urmarit de executor .
Consider ca, nu puteti impune termeni de negociere.
După căsătorie, doar că a rămas numai pe numele lui.
Sinceră să fiu, mă îngrijorează destul de mult ce îmi spuneţi dumneavoastră.
Nu trebuie sa va ingrijoreze ceea ce va spun, nu am intentia aceasta stimata doamna.
Cred ca, din ceea ce spuneti acum, ar fi bun imobil comun, in acest caz ii cam dati de furca executorului si creditorului.
Si nu trebuie sa disperati, executarea prin poprire pe salariu in cuantum de 1/3 poate fi suficienta pentru executarea silita in raport cu nivelul salariului sotului
Creditorul poate cere partajul bunului pt a executa silit cota sotului din bun, nu e obligat saceara doar infiintare a popririi pe salariu. Sa nu ajungeti pana acolo, intelegeti-va cu creditorul - o puteti face si pana ca acesta sa apeleze la executor sa nu mai platiti si cheltuieli de executare pt ca la suma asta nu vor fi mici.
Propuneti-i sa platiti in rate lunare, in cuantum mai mare cat sa-i convina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita SimonaC25 SimonaC25 Buna ziua, Unchiul meu a luat un credit de la banca pe care nu l-a dat inapoi. Din diverse motive personale. Acum o saptamana a primit o somatie prin care ... (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita la un credit restant de 2 ani dum974 dum974 va rog sa ma ajutati am primit o somatie de executare silita pentru un credit neachitat de 2 ani pana acum nu am mai primit instiintari desi am platit 3 ani ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt cheluielile de judecata in proces cu banca IanisCump IanisCump Buna ziua! Am avut un proces cu banca, pe care l-am pierdut, trebuie sa achit cheltuielile de judecata 10.500 lei. Am primit notificare de la banca sa achit ... (vezi toată discuția)