avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere din dreptul de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere din dreptul de uzufruct

Am o garsoniera iar pe contract mama apare ca detinand dreptul de uzufruct. As dori sa stiu cum o pot scoate din acest drept si care sunt drepturile mele in calitate de proprietar? Pot sa vand garsoniera fara acordul ei?
Vad ca la inchiriere a fost nevoie de ea ca sa isi dea acordul si din cate am inteles, poate sa faca ce vrea cu garsoniera. Va rog dati-mi un raspuns.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 20:44, 28 Februarie 2013
Nu puteti vinde fara acordul dansei, uzufructul se va stinge la decesul dansei cand veti avea deplina proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masa succesorala? Al3xx3 Al3xx3 Buna ziua.As vrea sa va prezint o situatie cu care ma confrunt...in urma cu 5 ani am cumparat de la mama o garsoniera,ea detinand 2 identice.Am facut un ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager florineftimie florineftimie Buna ziua, Am si eu o problema.Am o garsoniera si vreau sa o vand,dar in contract eu sunt proprietarul nudului imobil,iar mama are dreptul de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament cu clauză de uzufruct viager dacă uzufructuarul nu-și poate exprima acordul? Margo72 Margo72 Buna ziua! Eu si sora mea detinem un apartament obtinut prin vanzare-cumparare cu clauza uzufruct viager (dar doar pe 2 dintre cele 4 camere ale imobilului) ... (vezi toată discuția)