Bună ziua , bunica mea are o garsoniera iar in contractul bunici mele tatăl.meu este proprietar iar ea este viagera pana la moartea sa.....as dori sa știu dacă ea poate ceda sau vinde dreptul sau mie și cât va fi valabil acel drept ? Nu doresc sa se vândă acea garsoniera ...deoarece s-a comportat urat cu bunica mea
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Bunica nu are o garsonieră din ce înțeleg eu; tatal dvs. are o garsonieră iar bunica drept de uzufruct sau habitație viageră.
Aceste drepturi sunt personale, nu se transmit și se vor stinge la moartea bunicii.
Tatăl, ca proprietar, poate face ce vrea, dvs. nu aveți cum să îl opriți.
Bunica dumneavoastra are calitatea de uzufructuar.
Ceea ce caracterizeaza dreptul de uzufruct este faptul ca uzufructuarul detine posesia si folosinta asupra bunului.
Dreptul de uzufruct este cesibil, prin urmare, acesta va poate fi cedat dumneavoastra.
Dreptul de proprietate este "dezgolit " de atributele sale, cel al posesiei si al folosintei, care apartin uzufructuarului.
Acesta posedeaza si foloseste imobilul pana la deces.
Dupa deces, proprietate redevine depina.
Nudul proprietar(tatal dumneavoastra ) detina doar nuda proprietate, anume dreptul de dispozitie ( cuprins din dreptul de dispozitie juridica si cel de dispozitie materiala ).
Adresati -va unui notar public, pentru a perfecta conventia de cesiune a uzufructului.
Nu va ajuta sa va cedeze dreptul, tata poate vinde ce are, iar dacă mai așteaptă pana la decesul bunicii, va vinde cu preț mai bun.
Dreptul de uzufruct se stinge la decesul bunicii chiar dacă vi-l cedează.
Puteți sa ii faceți o propunere financiara tatalui sa cumparati de la el nuda proprietate.