avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adeverinta de mostenitor, ce am de facut ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adeverinta de mostenitor, ce am de facut ?

Salut !
Ma numesc Bogdan, sunt din Braila si am marea rugaminte sa-mi impartasiti din experienta voastra pentru urmatorul caz. Dupa decesul mamei mele am descoperit o Adeverinta emisa de Comisia Comunala, Oraseneasca, Municipala de Aplicare a Legii Fondului Funciar Monor, jud. Bistrita Nasaud, care suna asa:

"In temeiul Legii Fondului Funciar nr. 18/1991, se adevereste ca mostenitorilor Timau Gheorghe si Popescu Marioara s-a stabilit dreptul de proprietate prin hotararea Comisiei Judetene nr. 12 din 19.07.1991, pentru suprafata totala de 1,57 ha prevazuta in anexa nr. 3 pozitia nr. 91 intocmita conform Regulamentului de aplicare a Legii Fondului Funciar. Prezenta Adeverinta constituie dovada dreptului de proprietate asupra terenului pana la eliberarea titlului de proprietate."

(mentionez ca ambii mostenitori sunt decedati dar cu sotii lor sunt in viata, iar titlul de proprietate este eliberat pe intreaga suprafata pe numele Timau Gheorghe)

Intrebari:
- dupa atatia ani se mai poate intra in posesia a jumatate din cei 1,57 ha ?
- daca da, ce pasi am de urmat si ce acte trebuie sa pregatesc astfel incat sa scutesc unele drumuri de prisos pe relatia Braila - Bistrita-Nasaud ?

Multumesc !

cu stima,
Bogdan
Cel mai recent răspuns: Poppy , utilizator 22:24, 6 August 2009
in priml rand cine sunt cei doi Timanu si cu Popescu? Asta va intreb sa tiu daca avetivreun grad de rudenie su ei. Dupa ce imi veti raspunde va zic ce trebyie sa faceti. Si vreau sa mai stiu daca titlul s-a eliberat cand cei doi erau in viata sau decedati.
oanaralooka a scris:

in priml rand cine sunt cei doi Timanu si cu Popescu? Asta va intreb sa tiu daca avetivreun grad de rudenie su ei. Dupa ce imi veti raspunde va zic ce trebyie sa faceti. Si vreau sa mai stiu daca titlul s-a eliberat cand cei doi erau in viata sau decedati.

- Popescu Marioara este nepoata lui Timau Gheorghe (fratele mamei ei, respectiv bunicii mele);
- titlul s-a eliberat in 2002, an in care doar mama traia dintre cei doi mostenitori.

Mii de multumiri !
ca si mostenitor puteti face o actiune de anulare titlu de proprietate si sa cereti inscrierea dumneavoastra in acel titlu ca si mostenitor.
oanaralooka a scris:

ca si mostenitor puteti face o actiune de anulare titlu de proprietate si sa cereti inscrierea dumneavoastra in acel titlu ca si mostenitor.

Multumesc !
Revin cu detalii.

Ieri am ajuns in Monor, localitatea unde domiciliaza familia Timau si unde se afla mostenirea. La Primarie am descoperit cu surprindere ca exista un "Titlu de proprietate" datat 07 februarie 2002 (la acea data Timau Gheorghe era decedat) in care sunt declarati mostenitori Timau Gheorghe si Popescu Marioara (mama mea, in viata la acea data). Am mers cu copia actului la familia Timau iar acestia au refuzat orice colaborare, mai mult, m-au amenintat ca nu am "sa pup" nimic din mostenire deoarece ei au facut alt act si in tot timpul scurs pana acum au platit impozite pentru terenurile in cauza (de parca i-as fi fortat sa le plateasca singuri !).

Intrebari:
1. mama mea (familia mea) nu trebuia sa fie anuntata de existenta acestui "Titlu de proprietate" de vreo Instanta Judecatoreasca, de Primaria Monor sau de familia Timau ?
2. ce "alt act" ar putea avea familia Timau, sau doar blufeaza cu asta ?
3. cum putem intra in drepturi, noi, copiii lui Popescu Marioara ?

Astept cu mult interes raspunsurile dvs., eventual cu o recomandare a unui avocat din orasul Bistrita.

Va multumesc !

Bogdan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate Poppy Poppy Salut ! Ma numesc Bogdan, sunt din Braila si am marea rugaminte sa-mi impartasiti din experienta dvs. pentru urmatorul caz. Dupa decesul mamei mele ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor leusan leusan Va cer o parere in legatura cu urmatoarea situatie: pe un teren intravilan, pe aceiasi suprafata , mostenire, exista 2 titluri de proprietate, . S-au ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea de a depune cerere teren padure -legea nr.1/2000-daca exista cerere conform legea nr.18/1991 cornaca cornaca Doua persoane frati, depus cerere conform legea nr.18/1991 pentru teren de , 5 ha -teren arabil 4,4 ha si 6000 mp. (0,60 ha) teren padure.Intre timp unul ... (vezi toată discuția)