avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare certificat de mostenitor

Va cer o parere in legatura cu urmatoarea situatie:

pe un teren intravilan, pe aceiasi suprafata , mostenire, exista 2 titluri de proprietate, .
S-au dezbatut mostenirile e catre mostenitori, sa ii numim Gheorge si inca 5 frat

popescu are si el mostenirea dezbatuta .
Gheorghe a vindut terenul.

Se pare (din inscrisurile pe care le poseda) ca numai Popescu ar fi fost indreptatit sa i se elibereze acel titlu pe teren nu si lui Gheorghe.

Parintii lui Gheorghe l-ar fi cultivat numai cu acordul bunicilo comuni ai celor 2 mostenitori, si la reconstituire Comisia de fond funciar gasind acel teren linga curtea parintilor lui Gheorghe l-a trecut in titlul lui. (acestia desi stiau ca nu este terenul lor nu au spus nimic)

Popescu a revendicat in mai multe rinduri terenul,dar Gheorghe a refuzat sa ii dea.

Titlul de proprietate a lui Popescu este eliberat in 2003 iar a lui Gheorghe in 2005.

Intrebarea mea este :

Cum poate fi rezolvata aceasta situatie avind in vedere cele expuse?

Alte discuții în legătură

Doua titluri de proprietate pe acelasi teren talmaciuangela talmaciuangela Buna ziua. Cu speranta ca imi puteti da un raspuns va relatez situatia mea. Am mostenit prin certificat de mostenitor( in urma dezbaterii mostenirii), o ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marusca marusca Ma aflu in urmatoarea situatie. Odata cu legea 18/1990 unul din unchii mei am facut cerere de reconstituire a dreptului de proprietate a terenurilor tatalui ... (vezi toată discuția)
Reconstituirea proprietatii Bobban82 Bobban82 In anul 2005 mama mea vitrega face cerere de reconstituire pt un teren intravilan de 2000 mp.Terenul apartinea din anul 1960 tatalui meu decedat in anul ... (vezi toată discuția)