Buna ziua. Cu speranta ca imi puteti da un raspuns va relatez situatia mea. Am mostenit prin certificat de mostenitor( in urma dezbaterii mostenirii), o parcela in intravilan, parcela care a apartinut bunicilor si care se afla cuprinsa atat in registrul agricol cat si pe titlul de proprietate al tatalui de la care am mostenit. Pentru aceasta parcela s-a mai eliberat de catre Primarie un titlu de proprietate unei alte persoane care nu a avut niciodata aceasta parcela, in registrul agricol nefigurand ca detinator.Am fost la primarie si am solicitat punerea in posesie , moment in care am constatat toate acestea. Ce pot sa fac? persoana a obtinut titlul inaintea mea si intre timp a vandut parcela.Mentionez ca si cei de la primarie s-au sesizat de greseala , dar dau vina pe predecesorii lor care au gresit si au trecut aceeasi parcela pe doua titluri la 3 ani distanta unul de altul. Multumesc anticipat .
Nu e foarte clar pentru mine modul in care persoana respectiva a obtinut terenul in cauza.La prima vedere ar parea ca dvs. aveti la indemana actiunea in revendicare pe care o veti intreprinde intr-o instanta civila.
Persoana a obtinut titlul in anul 2000 pe baza unei declaratii pe propria raspundere ca are in folosinta acea parcela data da la fostul CAP. functionarul de la primarie a eliberat actele necesare eliberarii titlului de proprietate . asa cum am mai spus in registru agricol acea parcela apare doar la bunicul meu in anul 1961 iar cealalta persoana nu are in registrul agricol acea proprietate. El doar a avut-o in folosinta de la CAP .As putea cere constatarea nulitatii absolute a titlului de reconstituire a dreptului de proprietate a celeilalte persoane avand in vedere ca adevaratul proprietar conform registrului agricol si mai apoi prin titlu de proprietate si certificat de mostenitor sunt eu? functionarul de la primarie si-a dat seama ca este o greseala si abia la toamna vor face masuratori pentru efectuarea planului parcelar pe care l-am cerut pentru a intabula terenul. intre timp ce ar trebui sa fac?
Raman la parerea ca ar trebui sa faceti o actiune de revendicare in instanta.Judecatorul va compara titlurile de proprietate existente asupra terenului si va hotari care dintre ele este valabil conform unor reguli de drept.