avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ JUDICIAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ JUDICIAR

Sunt coprotrietar (mostenitor) a unei cote indivize 1/2 din casa si teren . Am depus cerere de iesire din indiviziune deoarece am nevoie de cota de casa neaparat , neavind alt spatiu de locuit . In casa respectiva locuieste o ruda a mea . Acolo astat tot timpul .Aceasta astiut ca mai sunt si eu proprietar , am mers acolo destul de des si celelalte rude stiu asta inclusiv vecinii , am si patru martori la dosar . In ultimul timp nu m-a mai lasat sa intru si am venit cu politia , am facut plingeri . Ruda aceasta cere tot imobilul invocind ca a facut niste imbunatatiri ( a placat cu polistiren) dar nu a intrebat pe nimeni si nu are autorizatii nici de la primarie . Am depus la dosar adeverinte - nu am venituri , nu am casa nicaieri . In situatia aceasta pot pierde partea de imobil .Suntem intr-o situatie tragica .Repet faptul ca nu am fost lasati in casa chiar daca am aceleasi drepturi .
Cel mai recent răspuns: nicolaestefan , utilizator 18:48, 2 Martie 2013
Daca imobilul nu este comod partajabil in natura, atunci se va atribui uneia dintre parti, fiind obligata la plata unei sume de bani cu titlul de sulta catre cealalta parte, suma de bani echivalenta cu congravaloarea cotei-parti ce o detine.
Primesc mrsaje private de la mediatori . Medierea asta nu este posibila . Daca s-ar fi mediat nici maca nu mai ceream sfat aici...''mediam'' intre noi , si gata . S-a mai inventat si chestia asta cu medierea de parca nu erau suficiente obstacololele . Trebuie sa ma duc la mediator sau pot direct in instanta ??
TRebuie sa obtineti o hartie pe care sa o duceti la dosar prin care sa se precizeze ca v-ati informat asupra "avantajelor" medierii.Sedinta de informare la mediator este gratuita.
Mai bine detaliati putin stadiul procesului, cand a inceput/daca a inceput, inteleg ca sunteti reclamant si banui., conform spuselor dvs ca beneficiati de ajutor public judiciar pentru a fi aparat gratuit de un avocat care sa va apere interesele. Cate termene au trecut pana acum ?
Casa cum este impartita ? poate fi comod partajabila in natura ?
trebuie mai multe detalii, eu una spre ex nu inteleg din ce traiti in prezent si unde dormiti noaptea....dar acest aspect este mai mult o intrebare indiscreta.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
cassy, utilizator
Detaliez . Locuiesc la un prieten iar ceva bani obtin de la mama mea pensionara . Am avut un apartament pe care l-am vindut ...si gata . Dar asta conteaza mai putin. Eu am act de mostenitor si nu sunt lasat sa intru in casa . Nu este destul de clar ? Casa are cinci intrari , se poate imparti . Sunt la al treillea termen . Am sa cer ajutor la expertiza. Avocat nu am nevoie . Sunt acte foarte clare ...1/2 din casa si teren . Am martori ca ceilalti au facut acolo ce au facut fara acordul meu . Au mai fost discutii pe parcurs si stie toata lumea .Nici de la primarie nu au autorizatii ...
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
nicolaestefan, utilizator
Decizia a face cerere de ajutor public judiciar sau a angaja un avocat va apartine in totalitate si imi cer scuze din nou pt indiscretie. Daca nu faceti obiectiuni la expertiza atunci cand va fi cazul.....s-ar putea sa aveti surprize neplacute. Macar intrebati si la un executor judecatoresc cum se procedeaza in asemenea cazuri, cred ca e cel mai in masura sa va dea niste raspunsuri mai pertinente.
Aveti intabulat pe numele dvs jumatatea de casa mostenita ?
neavand locuinta proprie cred ca ar trebui introdusa o ordonanta presedintiala pentru a vi se permite intrarea in casa si folosinta partii dvs de bun.
Dar sper ca vor fi si alte pareri mult mai avizate decat a mea.

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune :la notar sau in instanta? jon53 jon53 Suntem 5 mostenitori pe un titlu de proprietate cu mai multe terenuri.O parte din terenuri au fost vandute anterior fara iesire din indiviziune(impreuna), ... (vezi toată discuția)
Casa cu multi proprietari GyarfasCsaba GyarfasCsaba Am o proprietate (casa si curte) de 800mp. In CF in afara de mine mai apare un unchi cu o cota de 1/16, cota pe care a mostenit-o dupa bunicul meu. in afara ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren asud asud Buna ziua.As dori sa va intreb ce acte sunt necesare pt.dezmembrarea unui teren ,teren care apartin unui nr.de 4 mostenitori?Mentionez faptul ca toti suntem de ... (vezi toată discuția)