avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ JUDICIAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ JUDICIAR

Sunt coprotrietar (mostenitor) a unei cote indivize 1/2 din casa si teren . Am depus cerere de iesire din indiviziune deoarece am nevoie de cota de casa neaparat , neavind alt spatiu de locuit . In casa respectiva locuieste o ruda a mea . Acolo astat tot timpul .Aceasta astiut ca mai sunt si eu proprietar , am mers acolo destul de des si celelalte rude stiu asta inclusiv vecinii , am si patru martori la dosar . In ultimul timp nu m-a mai lasat sa intru si am venit cu politia , am facut plingeri . Ruda aceasta cere tot imobilul invocind ca a facut niste imbunatatiri ( a placat cu polistiren) dar nu a intrebat pe nimeni si nu are autorizatii nici de la primarie . Am depus la dosar adeverinte - nu am venituri , nu am casa nicaieri . In situatia aceasta pot pierde partea de imobil .Suntem intr-o situatie tragica .Repet faptul ca nu am fost lasati in casa chiar daca am aceleasi drepturi .
Cel mai recent răspuns: nicolaestefan , utilizator 18:48, 2 Martie 2013
Nu se poate intabula pina la iesirea din indiviziune si cadastru . Acum ambii avem actul de mostenire nimai ca mie nu mi se da voie in casa . Cit despre indiscretie nu va faceti probleme . Nu sunt nici singurul si nici ultimul in aceasta situatie . Da cred ca fac acea ordonanta si sa vad ce si cum . Pentru expertiza sigur cet ajutorl social . Eu am si cerut expertiza . Sper sa mi se acorde ajutorul . Pot dovedi faptul ca nu am venituri si casa . Va multumesc pentru sfat si incurajare . Vad ca multi se abtin de la a ma ''consilia'' . Banii sunt totul astazi , observ .
intabulati actul de mostenire asa cum este, nu numai jumatatea dvs. Asta o sa treaca cei de la CF pe extrasul de informare ca imobilul x ... e proprietatea lui z si y prin mostenire mostenire si la proprietari 1/2 dvs si 1/2 celalalt. Sau cel eu asa stiu.
faceti cererea de ajutor public judiicar de acm, pt ca aceasta nu se solutioneaza pe loc, se da termen in camera de consiliu, si daca o faceti atunci pe moment pierdeti timp pretios, deorece pt admiterea cererii de ajutor public judiciar va trebuie niste acte doveditoare cum ca nu aveti venituri, declaratie pe proprie raspundere ca nu aveti alte surse de venit (asta o scrieti dvs de mana) coturi bancare si etc.

da asa am sa fac am si scos adeverinta cum ca nu am venituri si faptul ca nu am casa . adresa din buletin este o adresa de la un fost apartament al parintilor care s-a vindut ani in urma . am o adresa de contact la un prieten . m-am interesat si nu se poate trece in cartea funciara decit dupa cadastru ....acum ce mai conteaza ? eu cred ca daca am acte nu ma da afara instanta . dar poti sa sti ?:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune :la notar sau in instanta? jon53 jon53 Suntem 5 mostenitori pe un titlu de proprietate cu mai multe terenuri.O parte din terenuri au fost vandute anterior fara iesire din indiviziune(impreuna), ... (vezi toată discuția)
Casa cu multi proprietari GyarfasCsaba GyarfasCsaba Am o proprietate (casa si curte) de 800mp. In CF in afara de mine mai apare un unchi cu o cota de 1/16, cota pe care a mostenit-o dupa bunicul meu. in afara ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren asud asud Buna ziua.As dori sa va intreb ce acte sunt necesare pt.dezmembrarea unui teren ,teren care apartin unui nr.de 4 mostenitori?Mentionez faptul ca toti suntem de ... (vezi toată discuția)