Vecinul meu si-a creat cadastralul pe terenul pe care il detine fara sa corespunde cu amplasamentul de la fata locului. Justificarea sa tine de faptulk ca corespunde cu limitele topgrafice ale terenului(de acum 100 de ani). Dar topometristul nu are nici proces verbal de vecinatate la crearea cadastralului (cu mine ca si vecin) si nici nu a fost la fata locului. Deci s-au incalcat normativele care trebuiau respectate in crearea cadastralului. Situatia din teren e situatia modului in care in 1992 s-au dat terenurile inapoi in baza legii 18/1991.
Ce pasi trebuie parcursi pentru anularea inregsitrarii unui cadastral incorect intcomit?
Mentionez ca am terenul din 1992 si ingradit, iar casa este ridicata din 1995, iar vecinul meu si-a creat cadastralul in 2007, deci dupa 15 ani (din 1992) fara a se tine cont de gardul , fantana, camaera hidroforului si staplul de inalta tensiune montat de mine, iar acum sunt pe schita in proprietatea vecinului meu.
Deschideti o actiune in granituire in care instanta in urma unei expertize va hotara irevocabil care este limita dintre cele doua proprietati . Angajati avocat , e un proces dificil.
Am pierdut la judecatorie. Instanta a hotarit ca vecinul meu din stg. sa primeasca terenul pe care m-il revendica, iar eu nu primesc nimic in schimb, deci in acte voi avea suprafata, dar faptic nu, ca restul e sub casa vecinului din dr. facuta inca din 1960.
Titlu proprietate
GFM
Am cumpărat un teren în anul 2006, pe baza unui titlu de proprietate emis în 2005, schiţă cadastrală, plan de amplasament, memoriu tehnic, intabulare în ... (vezi toată discuția)