avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... OBIECTIUNE EXPERTIZA GRAFOLOGICA
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

OBIECTIUNE EXPERTIZA GRAFOLOGICA

Va rog sa-mi spuneti daca se poate face obiectiune cu privire la expertizarea a doua semnaturi , pentru a se constata daca semnaturile de pe o chitanta de mana au fost date odata cu inscrisul , intrucat exista posibilitatea ca una din semnaturi sa fi fost obtinuta printr-un mod fraudulos , prin inselaciune si ulterior , dupa o perioada de 1-2 ani sa fi fost completata acea hartie cu o obligatie de plata .
va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 07:57, 2 Martie 2013
Nu este clar daca este vorba de o expertiza tehnica judiciara intr-o anume specialitate deja facuta, de o expertiza grafologica deja facuta sau care doriti sa se faca ?
Puteti solicita o expertiza grafologica daca este vorba de primul caz. Trebuie sa motivati cererea dvs. de a solicita o expertiza grafologica. Daca aveti documente semnate (altele decat cele care fac obiectul expertizei), din perioadele diferite pe care le mentionati, din care sa se poata sesiza ca ar putea fi vorba de o posibila inselaciune (exemplu - hartie diferita, cerneala diferita, diferente vizibile intre semnaturi, etc.), este corect sa le anexati la cererea dvs. adresata instantei pentru a se dispune o expertiza grafologica. Instanta se va pronunta.
Daca este vorba de o expertiza grafologica deja facuta, puteti depune observatii la raport, este dreptul dvs. Motivare ar putea fi daca in obiectivele fixate de catre instanta nu figureaza si analiza semnaturilor la care va referiti dvs., respectiv la posibilitatea de a se fi semnat in perioade diferite. Daca raportul face referire la aceste lucruri, nu vad ce motivare ati putea gasi pentru a contesta concluziile raportului de expertiza grafologica.
Va multumesc pentru lamuriri . Este vorba de o expertiza grafologica pentru o cauza legata de un act sub semnatura privata . In plangerea penala am cerut sa se faca verificari legate de perioada in care s-au aplicat semnaturile intrucat noi consideram ca semnaturile au fost puse pe o hartie in anii 2008-2009 iar actul a fost completat in anul 2012 in intregul sau . Pe acel act nu se afla decat o semnatura prin care practic o sora ii cedeaza toate proprietatile precum si alte drepturi succesorale care ii reveneau dupa decesul mamei acestora . Este explicabil ca semnaturile s-au dat in alb intrucat ( si am depus la plangerea penala in anexa dar cred ca nu s-a acordat atentia cuvenita ) pe fondul imobilitatii celei care ar fi luat banii , locuia cu mama acesteia si in alte ocazii legate de un alt proces , sub pretextul de depuneri de intampinari le spunea sa le semneze in alb ca le depunea ulterior in instanta in functie de caz.
Intrucat mama acestora a decedat , cea care ar fi luat banii a cerut dezbaterea sucessiunii si de aici si prezentarea acestui inscris ptr. care am cerut verificarea sub acuzatia de fals . Ori numai dintr-o simpla expertiza a semnaturilor ( si afirmatia celei care a semnat ca este in alb ) nu se poate da o rezolutie ca nu e fals . Sunt multe aspecte ( suma doar in cifre , inscrisul e scris in totalitate de cea care ar fi dat , martorii sunt fiul ei si mama ulterior decedata ) De aici si solicitarea cu privire la obiectiuni la expertiza si am cerut sa se verifice daca semnaturile sunt datate in aceasi perioada cu inscrisul. Exista motive sa nu se poata face acest lucru ?
Multumesc pentru atentia acordata .
Cu stima
romex a mentionat: "De aici si solicitarea cu privire la obiectiuni la expertiza si am cerut sa se verifice daca semnaturile sunt datate in aceasi perioada cu inscrisul. Exista motive sa nu se poata face acest lucru ?"
Expertul grafolog este obligat sa raspunda documentat, in scris, la obiectivele formulate initial de catre procuror/ judecator, inclusiv la obiectiunile formulate de dvs. Nu este rau sa verificati inca o data care sunt obiectivele formulate de catre procuror pentru expertul grafolog si sa va convingeti ca acestea contin inclusiv precizarile dvs. legate de semnaturi, suma mentionata doar in cifre, caracteristici specifce ale scrisului celui care a redactat documentul, etc.
Nu sunt expert grafolog si nu pot sa va dau lamuriri concrete, legate de modul de abordare a expertizei de catre un expert grafolog. Daca exista motive sa nu poata verifica semnaturile respective, asa cum solicitati dvs., expertul grafolog are obligatia sa nominalizeze acele motive.
Expertii/ specialistii tehnici judiciari sunt autorizati de catre MJ pe specializari.
Sfaturile mele in legatura cu discutia deschisa de dvs. sunt generale, aplicabile si in acest caz, fara a intra insa in specializarea de grafolog.
Inca o data va multumesc pentru raspuns.
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraexpertiza grafologica/grafica pentru un testament, proceduri suplimentare verificare semnatura CristianGab CristianGab Buna ziua, Am un frate care sa stins din viata anul trecut .. Sotia lui cu un an inainte, nu au avut copii si mereu a zis ca el lasa tot ce are la toata ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica romex romex Stimati domni , In cazul in care pe un document prezentat in instanta si contestat ca nefiind real , una din semnaturile de pe un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)