avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere sau demisie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere sau demisie?

Buna ziua.
Am lucrat in aceasta firma,unde seful meu era administratorul firmei,iar patronii fiind greci.
Comunicarea cu seful nostru direct era in mod evident defectuoasa iar in conditiile acestea am trimis mail superiorilor lui.In mod evident,a aflat,iar in momentul in care sa intamplat,ma sunat ,ma jignit cu cuvinte ce nu pot fi redate aici si mi-a zis sa-mi scriu demisia.Nu am facut acest lucru ptr ca nu am plecat de buna-voie,ci ma dat afara.Cum procedez acum,neexistand nicio demisie si nicio concediere.Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 14 Martie 2013
pai,sa o luam pas cu pas:
1.ce documente a intocmit adm la desfacerea contractului de munca
2.ce motiv(art din L53/2003 C.mun) este mentionat in dispozitia de incetare(de exista)
dupa ce am raspunsul la cele doua intrebari mergem mai departe.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
Marian_sq, utilizator
Raspunsul este urmatorul:nu exista nici un act in momentul acesta.Totul sa intamplat ieri.De aceea intreb ce ar trebui sa fac eu acum?
Multumesc
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

In acest, depuneti o solicitare in scris la angajator sa va comunice un exemplar de pe decizia de incetare a c.i.m ... in caz de refuz, sesizati ITM-ul.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
transmite o adresa angajatorului sa-ti elibereze documentele mentionate in raspunsul de mai sus.
sa fie in dublu exemplar si comunicata prin posta cu confirmare de primire.
:mothersday:
Cum ar trebui sa formulez toate solicitarile astea/Exista un formular tip sau pur si simplu ii scriu textual ce ar trebui sa-mi elibereze?

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a contractului de munca dorianztd dorianztd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ,acum cateva luni am incetat contractul de munca cu vechiul meu angajator,intre timp m-am mutat in alt oras,si acum mi-am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala in timpul preavizului AlinaCatalina94 AlinaCatalina94 Buna ziua.Seful tocmai ne-a anuntat ca se inchide magazinul unde sunt angajata si ne-a dat preavizul.Data de pe preaviz e de 2 decembrie dar el abia ieri ni ... (vezi toată discuția)
Contract de munca viviciorita viviciorita Buna ziua, Lucrez la o firma privata de patru luni.Pana in prezent nu am primit nici un exemplar al contractului de munca vizat de ITM,desi mi s-a spus ca o ... (vezi toată discuția)