Va rog sa ma ajutati ,acum cateva luni am incetat contractul de munca cu vechiul meu angajator,intre timp m-am mutat in alt oras,si acum mi-am gasit un alt loc de munca,problema este ca mi s-a cerut "decizia de incetare a contractului de munca"sau asa ceva,iar eu nu o am,am incercat sa conctactez angajatorul anterior,iar acesta mi-a raspuns cum ca nu se elibereaza decat intr-un singur exemplar pe care acesta mi l-ar fi inmanat si nu mai are altul.Cum imi pot rezolva situatia ?de unde pot face rost de o asemenea decizie,este cumva vechiul angajator obilgat sa-m alibereza inca o copie la solicitarea acesteia.....va rog sa ma ajutati ,nu ma pot angaja din cauza asta.....
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia: a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
In acest sens, depuneti o solicitare scrisa la fostul dvs angajator sa va elibereze o copie de pe decizia de incetare a c.i.m.
Incheierea unui nou c.i.m. nu este conditionata de incetarea vechiului raport de munca ..... exista si posibilitatea cumului de funtii .
Va multumesc pentru raspuns...mai am o nelamurire daca fac cererea...trebuie sa o inscriu undeva,nu stiu....daca i-o inmanez lui personal ma gandesc ca nu am nici o dovada ca am facut acea solicitare...va rog ajutati-ma.
Pentru cererea respectiva va trebui sa luati un numar de inregistrare astfel incat sa aveti dovad ca ati solicitata acest lucru ... daca va refuza primirea cererii, atunci o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire...