avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere sau demisie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere sau demisie?

Buna ziua.
Am lucrat in aceasta firma,unde seful meu era administratorul firmei,iar patronii fiind greci.
Comunicarea cu seful nostru direct era in mod evident defectuoasa iar in conditiile acestea am trimis mail superiorilor lui.In mod evident,a aflat,iar in momentul in care sa intamplat,ma sunat ,ma jignit cu cuvinte ce nu pot fi redate aici si mi-a zis sa-mi scriu demisia.Nu am facut acest lucru ptr ca nu am plecat de buna-voie,ci ma dat afara.Cum procedez acum,neexistand nicio demisie si nicio concediere.Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:53, 14 Martie 2013
Am inteles.Dar mi-ati putea da un exp de cum sa formulez aceasta adresa?Pentru ca,sincer,nu as vrea sa dau gres,iar dumneavoastra avand studiile de specialitate m-ati putea ajuta foarte mult in aceasta situatie.
Multumesc

Si as mai avea o intrebare in momentul acesta: pentru zilele,orele lucrate in plus,care nu au fost platite niciodata,carei institutii m-as putea adresa?
Si pentru faptul ca imi trimite amenintari privind securitatea mea?
Situatia este destul de ingrata acum,cand superiorii lui au fost instiintati de lucrurile reale existente in firma,nu cele prezentate de catre administrator.Acum se comporta pur si simplu ca un tip care face parte dintr-o banda si cauta razbunare.Practic,ce mi s-ar putea intampla?

Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Domnule Administrator,

Subsemnata………………………………………domiciliata in ……………………....., str……………………, nr.…., bl….., sc……, ap…...., sect……, jud…………………………, posesoare a CI seria....…, nr………........, CNP……………………………………. , am fost/sunt salariat/a la SC……………………………......................., in functia de……………………, de la data ……………………pina la data…………………..

In teemiul art.8 alin.3 lit. a si b din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun. , va rog sa-mi eliberati :
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de vechime in munca
- adeverinta pentru somaj - este bine sa o solicitati.

Data, Semnatura,

2. Nerespectarea dispozitiilor privind munca suplimentara poate fi sesizata ITM-ului, aceasta constituind contraventie sanctionat cu amenda de la 1500 lei la 3000 lei.

3. Referitor la amenintari, puteti depune plângere penala împotriva angajatorului.
Va multumesc din suflet.
Buna ziua din nou.Intampin o noua problema:fostul meu sef mi-a transmis printr-o colega ca va veni cu politia ca i-am furat 10 perechi de pantofi din stoc.Asa ceva nu exista,nu sa intamplat asa ceva,si va intreb daca e posibil sa faca asta?
Posibilitatea o are , dar va trebui sa si dovedit faptul ca dvs ati furat asa ceva .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de incetare a contractului de munca dorianztd dorianztd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati ,acum cateva luni am incetat contractul de munca cu vechiul meu angajator,intre timp m-am mutat in alt oras,si acum mi-am ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala in timpul preavizului AlinaCatalina94 AlinaCatalina94 Buna ziua.Seful tocmai ne-a anuntat ca se inchide magazinul unde sunt angajata si ne-a dat preavizul.Data de pe preaviz e de 2 decembrie dar el abia ieri ni ... (vezi toată discuția)
Contract de munca viviciorita viviciorita Buna ziua, Lucrez la o firma privata de patru luni.Pana in prezent nu am primit nici un exemplar al contractului de munca vizat de ITM,desi mi s-a spus ca o ... (vezi toată discuția)