avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

Suntem 3 frati si mama a decedat acum 3 luni.
De mama trebuia sa se ocupe pana la moarte fratele meu care a abandonat-o dupa ce i-a dat testament pe casa parinteasca si pe terenul aferent. Acest testament a fost anexat la primarie in registru. Dupa abandonul mamei, eu m-am ocupat de dansa si dupa deces am blocat accesul la casa parinteasca pana in momentul in care se va face masa succesorala. Or fratele meu a facut apel la organele de politie care l-au ajutat sa deblocheze poarta si m-au amendat.

Am doua intrebari:

1. Pot sa blochez accesul fratilor mei la casa parinteasca pana la masa succesorala si acest lucru chiar daca fratele meu are testament pe aceasta casa si pe teren? Politia poate sa intervina cu motivul ca fratele meu are testament pe casa si teren chiar daca nu are o decizie judecatoresca care

2. Avand in vedere ca fratele meu nu s-a ocupat de mama mea pana la deces care era conditia in testament, care sun sansele mele de a vedea testamentul anulat la tribunal?

Va multumesc mult pentru raspuns

Cu respect
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:15, 5 Martie 2013
Buna ziua,

Poate cineva sa ma ajute?
Va multumesc

O zi buna
In primul rand testamentul produce efecte la deces! In testament nu avea cum sa se oblige fratele dvs sa aibe grija de mama , daca se vroia acest lucru se facea un contract de intretinere.
Nu puteti ingradi accesul celorlalti mostenitori . Testamentul poate fi supus reductiunii pentru cota ce va incalca rezerva succesorala a dvs si a celuilat frate. Dvs celiallti doi trebuie sa cereti reductiunea, in termen de 3 ani de la decesul mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu testament- sustragere de bunuri succesorale danicka danicka Va prezint urmatoarea situatie: In 2008 am deschis succesiunea si am impartit bunurile tatalui decedat. Mama, fratele, si eu am obtinut certificate de ... (vezi toată discuția)
Teren ContSters289205 ContSters289205 Buna ziua,se dau urmatoarele date Suntem 4 frati si o parcela de pamant cu mama fiind propietara.Doi din fratii mei au convins`o pe mama sa semneze dandu`le ... (vezi toată discuția)
Mostenire maricica_23 maricica_23 Apelez la sprijinul dumneavoastra pentru urmatoarea problema : Bunicul meu din partea mamei a decedat in 1992 . In urma succesiunii de la aceea vreme , mama ... (vezi toată discuția)