avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale legea deportatilor
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

legea deportatilor

Buna ziua !
Ambii mei parinti sunt beneficiari ai drepturilor legii mai sus amintite,in urma deportarii din Bulgaria.
Ei au in posesie in doua localitati diferite terenuri extravilane
Mama are 5,3 ha., iar Tata in alta localitate 2 ha. Problema este urmatoarea:
in prima localitate se recunoaste dreptul de scutire de la plata impozitului pentru 5 ha. ramanand de plata impozitul pentru 0,3 ha. iar Tatei nu i se recunoaste scutire de impozit pentru terenul extravilan (2 ha.) ci doar pentru casa si terenul intravilan aferent acesteia .
Din decretul-lege 118/90 art.6 al 1. inteleg ca sunt scutiti de la plata impozitelor locale pe intreg teritoriul Romaniei, si nu la aprecierea consiilor locale
In speraranta ca ma veti ajuta sa inteleg cum pot rezolva aceasta problema va multumesc anticipat!
Cu stima!
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
bestnelco, utilizator
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 22:21, 2 Martie 2013
In lege scrie ca scutirea se acorda sot / sotie, pt suprafata de 5 ha, teren arabil. Dvs, vreti scutirea pt fiecare in parte a cate 5 ha, ceea ce nu este corect.

-cititi va rog citatul din lege. [ link extern ]

Totusi in lege am gasit " (7^2) Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător pentru terenurile arabile, fâneţe şi păduri, în suprafaţă de până la 5 ha, se aplică pentru veteranii de război, văduvele de război şi văduvele veteranilor de război care nu s-au recăsătorit. " Vad ca nu sunt mentionate si persoanele deportate, poate gresesc eu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! O persoana cu grad de handicap accentuat care are domiciliul in Pitesti (la oras) poate beneficia de scutirea impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Scutire la plata impozitului pe teren - veteran de razboi cameliachivereanu cameliachivereanu Buna seara! Va rog sa-mi spuneti, urmasii veteranilor de razboi, (sotiile), daca platesc impozit pe terenul arabil extravilan sau sunt scutiti de la plata; ... (vezi toată discuția)
Art 284 alin 7^2- cod fiscal valabil si pentru pasuni, fanete, vie, livada, balta, etc.? alex_yvan alex_yvan Buna ziua, Conform art 284 alin 7^2- Cod fiscal: Scutirea de la plata impozitelor şi taxelor locale, precum şi de la plata impozitului corespunzător ... (vezi toată discuția)