avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

Am 2 copii relativ mici, vreau sa divortez de sot, insa nu stiu cxum sa procedez cu partajul si cum se obtine.Avem un credit din care am achizitionat un teren si pentru care am girat cu apartamentul. Suntem in stadiul de neplata de 3 luni si de aceea banca ne-a instiintat de faptul ca ne va executa. Problema este ca valoarea de acum a apartamentului nu mai achita decat vreo 50 % din valoarea creditului, deci va trebui sa impartim datoria ramasa. Cum sa procedez, cui sa ma adresez? Mai intai sa dau divort? Sau este mai bine sa ne intelegem la notariat? Se poate acest lucru, chiar si cu copii? Se poate imparti datoria si de comun acord?
Va multumesc frumos!
Aceste aspecte nu au relevanta decat la divort in instanta, putand obtine divortul din culpa sotului sau probabil custodia exclusiva.

Pai daca vom fi divortati, nu se imparte si datoria? Iar daca eu am un venit mai mare si am si 2 copii in intretinere, inseamna ca eu voi plati mai mult?

El oricum nu vrea copiii. Dar ma ajuta cu ceva daca este culpa sotului? Si daca da, cu ce? Datoriile se impart in mod egal?
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Alte bunuri mai aveti ? Unde veti sta dupa ce banca va lua casa ? Care din dvs ar avea mai mult de pierdut financiar vorbind ?
Mai avem un teren extravilan Teoretic, ambii avem la fel de mult de pierdut, insa eu raman cu 2 minori in ingrijire si cu datorii de peste 1 miliard, chiar si dupa executare cu apartamentul si terenul Deci in final, eu voi fi cea mai pagubita
Dupa ce se vor vinde bunurile comune, iar banca se va indrepta impotriva bunurilor/ veniturile fostilor soti, veti avea fiecare poprire pe 1/3 din salariu ( sotul mai putin ca va plati si pensie). Va vor cauta si alte bunuri proprii.
Daca veti plati mai mult decat sotul pt aceasta datorie, va veti indrepta impotriva lui cu o actiune in pretentii.
Banca este si va ramane indreptatita sa recupereze de la oricare din soti cat ii datorati, nu va accepta partajul datoriei.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj masina si teren ContSters310063 ContSters310063 voi ajunge la divort, cu copil minor dupa 10 ani de casnicie. sotul doreste partaj pt auto si teren. se platesc in continuare rate. cum sa procedez pentru un ... (vezi toată discuția)
Divort Csilla1 Csilla1 upa patru luni de cand a plecat de acasa sotul meu in urma unei discutii in contradictoriu -el o numeste certa - a cerut de la primarie duplicat dupa ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)