avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre succesiuni

Buna ziua!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns despre vanzare dupa succesiune:daca vrei sa vinzi un imobil dupa succesiune, iar vanzarea se face pana intr-un an de la aceasta, trebuie sa platesti un impozit la stat ca si vanzator ?In cazul in care un mostenitor nu este de acord cu vanzarea(binenteles cel care locuieste in imobil),ceilalti isi pot obtine partile printr-un temei legal?Astept raspunsul dumneavoasta si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:58, 1 Martie 2013
trebuie sa se deschida succesiunea (dupa moarte), apoi sa dezbateti succesiunea si sa cereti iesirea din indiviziune potrivit cotelor ce apartin fiecaruia din masa succesorala.
Daca finalizati dezbaterea succesiunii in termen de 2 ani de la deces, nu platiti impozitul de 1% calculat la valoarea bunurilor mostenite, impartit aferent cotelor mostenite.
Dupa intabulare, indiferent cand vindeti , platiti impozit pe transferul de proprietate.. asta e de 3 % din valoarea bunului bandut daca vindeti in mai putin de 3 ani de la dobandire si 2 % in rest.
Daca nu va intelegeti pt vanzare, va trebui sa actionati in instanta pt partaj/ iesire din indiviziune.
Ultima modificare: Vineri, 1 Martie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire carmengalati carmengalati Am la o mostenire (casa)cota indiviza de 25%,in ea locuieste si plateste impozit de 5 ani matusa care are 50%,a adus imbunatatiri la constructiile existente in ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune olympya olympya buna ziua! am niste nelamuriri in ceea ce priveste dezbaterea unei succesiuni.Eu si matusa mea suntem singurii mostenitori ai bunicilor mei.(prima oara a ... (vezi toată discuția)