avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... INDEMNIZATIE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

INDEMNIZATIE COPIL

Buna ziua

Lucrez de 3 ani in cadrul unei companii.Am ramas insarcinata.Am 12sapatamani.De doua luni, angajatorul nu mi-a mai virat salariul.M-am interesat la Asistenta Sociala ce acte voi avea nevoie, dupa ce nasc, la dosarul pentru indemnizatia copilului.Printre alte acte necesare mi-au inmanat o adeverinta care va trebui sa mi-o completeze angajatorul la momentul respectiv.Pe ultima pagina angajatorul trebuie sa specifice veniturile realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului.Asadar ce sa inteleg?Daca ar fi sa nasc in martie mie nu imi completeaza angajatorul ultimele trei luni?Aceasta presupune ca eu nu voi beneficia de indemnizatie?Eu merg la serviciu si ar trebui sa nasc in septembrie.Daca nu am luat salariu pe decembrie2012, ian2013,febr.2013 nu voi beneficia de indemnizatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andao , utilizator 16:29, 1 Martie 2013
1. Angajatorul a intocmit statele de plata in fiecare luna dar nu v-a virat banii din diferite motive.

2. Asa ca atunci cand va completa adeverinta va lua datele din statele de plata.

3. Pentru neplata salariilor va adresati mai intai ITM.
Multumesc mult si o primavara frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate intra tata în concediu pentru creșterea copilului la un an și jumătate de la nașterea lui? dacă da, ce am de făcut eu, ca angajator? rrramor rrramor Am un angajat care doreste sa intre in concediu de crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani. Mentionez ca a trecut deja 1 an si jumatate de cand s-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie simonetta_teo simonetta_teo va rog sa-mi spuneti daca mi se respinge dosarul pentru indemnizatie pentru cresterea copilului daca,firma la care lucrez nu a platit darile catre stat mie ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatie crestere copil TITA MARIANA TITA MARIANA Buna ziua. Lucrez cu contract civil la un cabinet parlamentar si mai nou am aflat ca nu ni se mai plateste CAS. Sunt insarcinata in luna mica si m-ar interesa ... (vezi toată discuția)