avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie

va rog sa-mi spuneti daca mi se respinge dosarul pentru indemnizatie pentru cresterea copilului daca,firma la care lucrez nu a platit darile catre stat mie oprindu-mi-se din salariu si mai este si in insolventa din aprilie eu nascand in august?sunt disperata
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 08:56, 16 Octombrie 2009
Conditia pentru a beneficia de indemnizatie pentru CIC este de a realiza venituri profesionale in ultimile 12 luni anterior datei de nastere a copilului.
Prin urmare, acordarea indemnizatiei nu este conditionata de plata efectiva a contributiilor catre stat.
Pentru a putea beneficia de indemnizatie trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit timp de 12 luni anterior nasterii copilului. Nu este o conditie ca angajatorul sa fi achitat contributiile retinute.
Plata contributiilor catre stat nu este obligatia dvs.

Daca aveti in ultimile 12 luni anterioare datei nasterii copilului,venituri realizate conform Codului Fiscal si 42 zile de lauzie ,nu aveti de ce sa va faceti griji.
La primarie va trebui sa duceti (intre alte documente) o adeverinta completata de angajator cu toate veniturile realizate. Nu se cere si o dovada a platilor contributiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii pentru concediul de crestere a copilului Mgama Mgama Lucrez la o firma care este posibil sa intre in faliment. Sunt angajata din februarie 2009 si nu pot fi data in somaj deoarece nu am mai lucrat anterior cu ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de raspuns gabrida gabrida In prezent sunt in somaj din luna decembrie 2008, pana in decembrie 2009. De o luna, am ramas insarcinata, iar cand mi se va termina somajul, voi avea 6 luni. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua byta byta inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)