avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... am nevoie de raspuns
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

am nevoie de raspuns

In prezent sunt in somaj din luna decembrie 2008, pana in decembrie 2009. De o luna, am ramas insarcinata, iar cand mi se va termina somajul, voi avea 6 luni. Ce pot face ca sa primesc indemnizatia pentru cresterea copilului, pentru ca nu se poate pune problema angajarii pentru ca nimeni nu ma va angaja in situatia de fata. Pot plati contributiile catre Stat pentru urmatoarele 3 luni pana voi naste? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 6 August 2009
Puteti plati dvs.contributia pentru a putea beneficia de aceasta indemnizatie.
Puteti sa beneficiati de 84 zile concediu pentru sarcina acordat inainte de nastere, astfel incat sa nu fie afectata durata obligatorie de 42 de zile a concediului de lauzie. acordat dupa nastere. Avand in vedere ca luna februarie este scurta, vedeti unde va incadrati cu zilele ramase pana la nastere. :)
Va multumesc mult!
ralucastefan2007 a scris:

Puteti plati dvs.contributia pentru a putea beneficia de aceasta indemnizatie.

pentru a beneficia de indemnizatia pentru CIC legea prevede clar conditiile care trebuie sa fie indeplinite pentru a beneficia de aceasta , si anume : realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.
Nu are nicio relevanta plata contributiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din cic - firma in faliment catalunia catalunia Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: sunt insarcinata cu al doilea copil si la finalul concediului pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani pentru primul ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal 42 zile tinaa tinaa buna ziua , va rog sa ma ajutati cu o lamurire . sunt insarcinata in 32 saptamani si 3 zile iar data probabila a nasterii, la ultima ecografie , este intre 13 ... (vezi toată discuția)
42 zile obligatorii de postnatal florin96 florin96 Va rog sa ma lamuriti si pe mine.Sotia mea vrea sa isi ia concediu prenatal retroactiv incepand cu 7 ianuarie 2009. Vrea sa-si ia cele 84 zile de prenatal dau ... (vezi toată discuția)