avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... dreptul la indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

dreptul la indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Lucrez cu contract civil la un cabinet parlamentar si mai nou am aflat ca nu ni se mai plateste CAS. Sunt insarcinata in luna mica si m-ar interesa daca se poate sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului(am inteles ca nu pot sa intru in concediul de lauzie sau postnatal si ca urmare a acestui fapt nici sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului.) Mentionez ca impozitul de 16% s-a virat catre Stat. Exista vreo solutie la problema mea? Pot sa ma angajez cu jumatate de norma la o firma pana nasc ca sa beneficiez de indemnizatie?Sau care ar fi soluţia
Cel mai recent răspuns: TITA MARIANA , utilizator 13:59, 11 Octombrie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu de maternitate (126 de zile) trebuie sa mergeti la casa de sanatate, sa faceti un contract de asigurare pentru concedii si indemnizatii si sa platiti lunar 0.85% din venituri
2. Ca sa beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil trebuie sa aveti venituri supuse impozitului 12 luni inaintea nasterii copilului (nu este conditionat de plata CAS-ului)
Multumesc pentru raspuns. Dar cine imi completeaza adeverinta aceea de stagiu la prima parte aceea cu concediu de lauzie? cei de la CAS sau medicul de familie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua byta byta inainte sa ma angajez unde lucrez acum am lucrat in alta parte,dar am facut o pauza de aproximativ 9 luni.ce vreau eu sa stiu e ca daca as dori sa imi platesc ... (vezi toată discuția)
Plata concediu prenatal adyna_me adyna_me Buna ziua, Sunt insarcinata in luna a 6a si ar trebui sa intru in concediu prenatal la 1 oct urmand sa nasc pe 20 nov. As dori sa stiu daca concediul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil fara concediu crestere copil N_Adriana N_Adriana Lucrez ca liber profesionist, asigurarile sociale imi sunt platite de angajator, mai putin cota de 0.85% care inteleg ca reprezinta o cota specifica ... (vezi toată discuția)