Ce ar trebui sa fac in privinta fostului sot si in ceea ce priveste casa mea are sau nu drep in ea daca a parassit o de aproximativ 6 ani si n a contribuit cu nimic nici la casa nici la copil are copilul dreptul la cealalta jumatate ? multumesc
Casa dobîndită în timpul căsătoriei este bun comun, cu excepţia cazului în care ar fi fost dobîndită în condiţiile art.31 din codul familiei:
Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
e) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiunii unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de investitii si inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnizatia de asigurare sau despagubirea pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.
În temeiul hotărîrii de divorţ puteţi cere partajul, iar în procesul de partaj puteţi dovedi că aţi contribuit mai mult decît fostul soţ la achiziţionarea casei şi la întreţinerea familiei. Solicitaţi atribuirea casei în natură şi stabilirea sultei datorate fostului soţ.
Partaj divort
ancamaia
Buna ziua,
Sunt casatorita de 10 ani si am 2 copii minori.De cand ne-am casatorit locuim in casa mamei mele,iar in timpul casatoriei am construit o casa in ... (vezi toată discuția)