buna .. am avut pf.. l-am suspendat pe 3 ani... am ramas in concediu crestere copil.. intre timp am mai nascut un copil.. si acuma dupa ce am luat si ptr al 2-lea 1 an indemnizatie,, acuma imi trag bani ptr pensiie cica datorez din 2007.. cu dobanda cu tot .. 5000 lei.. si cica imi vor trage bani dp card,, mie pe card imi vin bani de copil.. au dreptul sa imi traga toti bani de copil in fiecare luna.. sau nu au voie tot .. voi merge zilele urmatoare la casa de pensii cu hartia si cu .. actele cum ca mi-am suspendat firma,,, plus dc la primul copil.. nu au zis nimica.. datoria cica o am din 2007.. si pe primul l-am nascut in 2010.. dc m sau acordat bani atunci sau dc mi-au suspendat firma.. trebuia sa mi se spuna atunci ca nu pot sa suspend firma pana nu imi platesc datoriile,, nu dupa 5 ani sa imi vina hartie .. plus .. pe ani astia dobanda.. ceea ce lor le convine.. ce as putea sa fac...? va rog mult un rasp... multumesc.. nu as crede ca pot sa imi taie indemnizatia si atunci copilul din ce creste ce mananca?
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .
(2) Asupra drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu se datoreaza impozit si nici contributiile sociale obligatorii stabilite de lege.
2. - Asadar din indemnizatia pentru concediu crestere copil nu se pot retine decat sumele pe care le-ati incasat in plus cu aceasta destinatie.
- Nici o alta suma nu poate fi retinuta din indemnizatia pentru concediu crestere copil.
3. Datoria dvs. catre Casa de Pensii nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru concediu crestere copil.