Avem in bloc o garsoniera a carui proprietar a decedat on 2009 (avem confirmarea de la evidenta populatiei). Din 2009 si pana astazi nu a mai intrat nimeni in imobil, nu s-a mai interesat nimeni...
Acum o luna si-a facut aparitia in bloc un individ la vreo 30 de ani care ne-a spus ca este fiul fratelui defunctului. si ca a deschis succesiunea pentru a prelua garsoniera.
Mi se pare foarte dubioasa situatia, noi, vecinii am cautat ani de zile o ruda a defunctului dar nu am gasit, mai mult, petentul mostenitor ne-a abordat cu intrebari de genul : "cu cat se mai vand garsonierele la voi in bloc?" ne-a spus ca ar fi interesat chiar sa cedeze mostenirea "daca este cineva prin bloc interesat sa preia mostenirea"...
Cum putem afla cu certitudine daca respectivul este sau nu mostenitor al defunctului?
Ce verificari face notarul in cazul succesiunii la notar?
Daca ar fi sigura tranzactia (pentru ca pretul se arata a fi mic...) m-ar interesa imobilul respectiv, dar inteleg ca pot aparea probleme, daca apar alti mostenitori... daca acesta se dovedeste a fi fals... CUm ma pot asigura ca nu "iau teapa"?